Cykling

Contador truer med at kvitte Tour de France

Alberto Contador truer med at kvitte næste års Tour De France. Bjarne Riis' absolutte stjernerytter siger til fransk tv, at han kun stiller op, hvis han kan nå at forberede sig ordentligt. Dermed afhænger spanierens deltagelse ikke alene af den World Tour-licens, som Team Saxo-Tinkoff kæmper med hollandske Team Argos-Shimano om. 

Selvom licensen giver direkte adgang til verdens største cykelløb, er Bjarne Riis' spanske storfavorit ikke selvskreven deltager. Det skriver cyclingnews.com.

"Jeg ville selvfølgelig elske at cykle touren," siger Alberto Contador til det franske tv-program Stage 2.

"Jeg savnede at være med i år. Men hvis jeg først to måneder før finder ud af, at jeg skal være med, bliver det uden mig. Jeg har brug for ordentlig tid til at forberede mig. Ellers vil jeg ikke deltage," siger Alberto Contador, der sammen med resten af Team Saxo-Tinkoff først 10. december finder ud af, om holdet får den adgangsgivende licens til årets Tour de France.

Her forlyder det i hvert fald, at UCI sætter navn på det hold, der tager den 18. og sidste licens. Skulle licensen udeblive, kan Team Saxo-Tinkoff dog stadig komme med på et wild card. Med eller uden Alberto Contador.