Cykling

Rasmussens bombe: Angiver Bjarnes fortrolige

Michael Rasmussen dopingindrømmelse torsdag middag kan komme til at hive en af dansk cykelsports store navne med sig i faldet.

Rasmusen har nemlig indledt et stort samarbejde med antidoping-myndighederne under parolen 'at rydde op og fjerne et af sportens største problemer'.

Nu erfarer TV 2 Sporten, at Michael Rasmussen har nævnt Bjarne Riis' Nicki Sørensen, der har kørt under danskerens vinger i et utal af år og var udset en fremtidig rolle hos Saxo Bank, over for antidoping-myndighederne i forbindelse med det samarbejde.

Nicki Sørensen er stadig aktiv rytter, og hvis Michael Rasmussens beskyldninger holder vand, vil det formentlig udløse en karantæne til Nicki Sørensen. NIcki Sørensen er aldrig dømt for doping.

- Michael Rasmussen har efter en dialog med Anti Doping Danmark valgt at fortælle alt om sine erfaringer med doping. I den forbindelse er der i sidste uge og i denne uge i henholdsvis Amsterdam og København foretaget afhøringer af Michael Rasmussen, og her har han erkendt at have anvendt doping gennem det meste af sin karriere - blandt andet i 2007, hvor han kørte i den gule førertrøje i Tour de France og hvor han i perioden op til var utilgængelig for dopingkontrol, hedder det i en nyligt udsendt pressemeddelelse fra Anti Doping Danmark.

Her fortæller direktør i Anti Doping Danmark, Lone Hansen:

- Jeg har ingen kommentarer til, hvilke oplysninger om hvilke personer, Michael Rasmussen er kommet med under afhøringerne, og det er alt for tidligt at sige noget om, hvorvidt der er flere sager på vej. Men det er min opfattelse, at Michael Rasmussen under afhøringerne har svaret ærligt på vores spørgsmål og bidraget aktivt til at kaste lys over dopingpraksis i cykelsporten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Nicki Sørensen.