Cykling

Eks-rytter retter saftige anklager mod Fuentes

Der blev onsdag leveret nogle saftige detaljer i Operacion Puerto-sagen, som i øjeblikket kører for fuldt blus i det spanske retssystem.

Den tidligere spanske cykelrytter Jesus Manzano, som for knap 10 år siden fortalte mange af de samme ting, oplyser nu igen om detaljerne i sagen mod lægen Eufemiano Fuentes, som er hovedpersonen i dopingaffæren.

- Ja, jeg blev behandlet af Eufemiano Fuentes. Jeg blev behandlet med epo i 2000, 2001 og 2003 af Eufemiano, siger Manzano ved en høring i Madrid.

Fuentes er sammen med sin søster Yolanda og tre andre tiltalt for at bringe klienters helbred i fare ved hjælp af omfattende dopingbrug. De blev anholdt tilbage i 2006.

Manzano forklarer, hvordan han selv og holdkammeraterne på Kelme-mandskabet blev tildelt dopingmidler af Fuentes, som var en del af det spanske holds lægestab.

Også daværende Kelme-manager Vicente Belda og træner Jose Ignacio Labarta var involveret i systematisk doping på holdet, hævder Manzano.

- Den medicinske planlægning stod Eufemiano for, mens Labarta stod for træningen. De koordinerede det altid med Belda, siger Manzano.

Tilsvarende anklager kom Manzano med i 2004, og spanieren mener, at hans helbred var i fare. Han husker især en episode under en etape i Tour de France i 2003, hvor han besvimede.

- Hvis jeg ikke brugte den doping, de gav mig, ville jeg blive smidt af holdet. Jeg gjorde det aldrig frivilligt, fortæller Manzano.

Han siger desuden, at han følte sig tvunget til bruge doping, og at holdet sørgede for at give ham avancerede sløringsstoffer, når han skulle have foretaget urinprøver for epo.

- De hældte noget hvidt pulver på min penis. Det skulle sløre urinprøven, så jeg ikke blev testet positiv for epo, lyder det fra Manzano.