Cykling

Kyllingen: Doping og løgne var det hele værd

Den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen fortryder ikke, at han dopede sig i næsten hele sin karriere som professionel cykelrytter. Det fortæller han i et interview med Ekstra Bladet.

Når du kigger tilbage på din karriere, var dopingen og løgnene så det hele værd?

- Jeg kunne sagtens leve uden fire års karantæne, men ser jeg isoleret på cyklingen, så var det det hele værd, siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

Danskeren indrømmede for nylig at have dopet sig fra 1998-2010. Det skete, efter at Michael Rasmussen - som andre ryttere før ham - i mange år havde benægtet at have dopet sig. Rytteren med tilnavnet Kyllingen ser med glæde tilbage på et langt liv i cyklingens tjeneste.

- Jeg er stadig stolt af min cykelkarriere. Doping var bare en af betingelserne for at være med. Det var et vilkår, som var åbenlyst forkert, men det var nu engang sådan, det var, siger Michael Rasmussen.

Danskeren er indgået i et samarbejde med antidopingmyndighederne, blandt andet for at få nedsat sin straf til to års karantæne. Han har indstillet sin aktive karriere, men har planer om at vende tilbage til cykelsporten som sportsdirektør.

Michael Rasmussen har som aktiv tidligere afsonet to års karantæne for at have løjet om sine whereabouts.