Cykling

Dansker vinder Paris-Roubaix for juniorer

Mads Pedersen vinder spurten Ukendt

For andet år i træk snuppede en dansk juniorrytter sejren i brostensløbet Paris-Roubaix for juniorer, da Mads Pedersen vandt spurten foran sine to konkurrenter i en udbrydertrio. Mads Pedersen var suveræn i spurten på velodromen i Roubaix.

- Det forløb helt, som vi havde håbet på. Mads Pedersen angreb første gang på anden del af den sjettesidste pavé, som var et af de steder, vi havde talt om, siger landstræneren for U/19, Henrik Simper.

Udbruddet blev etableret på femtesidste brostensstykke, da en kvartet fandt sammen og langsomt øgede forspringet til forfølgerne. På målstregen i Roubaix kom de i mål 22 sekunder foran de følgende.

En af de danske ryttere havde et grimt styrt undervejs og måtte køres på hospitalet. Sidste år blev løbet vundet af Mads Würtz Schmidt.