Tour de France

Saxo-stjerne: Banan tæt på at kvæle mig

Det har været et par særdeles hårde etaper i Pyrenæerne for mange i årets Tour de France-felt. Det gælder også den unge Saxo-Tinkoff-stjerne, Nicolas Roche, der fortæller om, hvor meget de to bjergetaper tog på kræfterne. Det skriver han i en blog til det irske medie, Independent.

Helt galt gik på lørdagens bjerg, Col de Pailheres.

- Med omkring fire kilometer til tpopen var der et fladt stykke, og jeg gispede efter noget at drikke. Derfor lod jeg mig falde tilbage for at se, om den neutrale servicebil havde noget vand. Det var min første fejl. Alt, hvad de havde, var en flaske Vittel med skruelåg og en banan. Vi kørte så stærkt, at jeg næsten kvalte mig selv ved den første bid af bananen, og så smed jeg resten af den væk, hvilket var fejl nummer to, fordi jeg kunne have spist den senere, fortæller Roche til Independent.

Nicolas Roche klarede dog 8. etape alligevel, da han blev nummer 23, lidt over fire minutter efter Chris Froome. Men på søndagens hårde etape tabte Saxo-rytteren markant mere tid. Undervejs var Roche vigtig i tempokørsel i en dal i mellem bjergene, men det kostede.

- Min jagt i dalen betød, at jeg eksploderede fuldstændig på Col du Peyresourde, og med omkring 90 kilometer til mål måtte jeg bare klatre for mig selv, siger han.

Roche tabte 26 minutter til vinderen Dan Martin, men det gjorde kun Roche gladere, da de to ryttere er fætre.

- Selv om jeg ikke havde en stor dag, kørte Jerome Pinot ved siden af mig og opmuntrede mig med beskeden om, Dan havde vundet etapen. Dan har haft en fantastisk sæson indtil videre, og vi vidste alle, at han havde en chance for at vinde en etape i år. Men at gøre netop det, når alle forventer, at du gør det, er endnu bedre. Det er fabelagtigt for Dan og irsk cykling, siger han og uddyber:

- Jeg sluttede måske 26 minutter efter ham, men takket være Dan blev min grimasse fra tidligere veksklet til et smil.

Nicolas Roche ligger nummer 44 samlet - en halv time efter Chris Froome.