Cykling

Hembo freder Hamburger efter dopingafsløring

Den tidligere danske cykelrytter Bo Hamburger dopede sig i 1998. Det slår en rapport fra det franske senat, som er blevet offentliggjort onsdag, fast.

Men selv om Bo Hamburger ifølge rapporten er listet som en af de ryttere, der tog EPO i forbindelse med Touren i 1998, så får det ikke konsekvenser for Hamburgers nuværende job som sportsdirektør hos Christina Watches-Onfone. Det oplyser direktør Claus Hembo.

- Det her kommer ikke til at betyde noget, siger Hembo til tv2.dk.

- Og det gør det ikke, fordi det er min forventning, at Bo han har lagt alle kort på bordet om hans fortid i den samtale med Anti Doping Danmark.

- Nu er vi i den specielle situation, at Christina Watches-Onfone har valgt at gå forrest i kampen mod doping. I den forbindelse har vi lavet en aftale med Anti Doping Danmark om, at vi samarbejder og dermed ligger historiske kort på bordet. Og i den forbindelse har Bo Hamburger været til en meget til bunds gående samtale med Anti Doping Danmark, og det er min klare forventning, at alle kort - også de kort som er nævnt i dag - i den forbindelse er blevet lagt på bordet, fortsætter Hembo.

Overrasker det dig at Bo Hamburgers navn er nævnt i 1998 som værende testet positiv to gange for brug af EPO i Tour de France 1998?

- Det er mit indtryk, at intet i 1998 omkring elitecykelryttere kan chokere mig, så jeg må sige at jeg desværre ikke er spor overrasket, lyder meldingen fra Hamburgers nuværende arbejdsgiver.

Bo Hamburger indrømmede i 2007, at han i en periode mellem 1995-1997 havde brugt EPO og væksthormon, men dengang afviste han at have dopet sig i 1998, hvor han blandt andet kørte i Tourens gule førertrøje. Den udmelding stemmer imidlertid ikke overens med rapporten fra det franske senat, og det kan Claus Hembo godt se det problematiske i.

- Jeg synes, det er rigtigt beklageligt, at når man fortæller om noget, man har gjort forkert, at man så ikke lægger alle kortene på bordet. Det øger jo ikke ubetinget ens troværdighed, så det synes jeg er forkert af Bo, siger Christina Watches-Onfone-bossen.