Cykling

Frådende Hembo svarer igen: Han har tabt sutten

- Adam Spliid har fuldstændigt tabt sutten.

Christina Watches – Onfones medejer, Claus Hembo, lægger ikke fingrene imellem i sin reaktion på, at Adam Sparre Spliid, der blandt andet er bestyrelsesmedlem i Anti Doping Danmark, har langet kraftigt ud efter den danske holdejer i et åbent brev.

I sit brev, som Adam Sparre Spliid har sendt direkte til Claus Hembo, kalder han blandt andet Christina Watches – Onfone for en skændsel for dansk idræt og kalder Claus Hembo for enten ”naiv eller usædvanligt skruppelløs”.

De ord vil Claus Hembo dog ikke have siddende på sig.

- Jeg agerer og opererer inden for et bredt vedtaget og anerkendt regelsæt. Jeg gør præcist, som der forventes af en borger i et retssamfund, hverken mere eller mindre og er hverken naiv eller skruppelløs.

- At en betydende mand i Danmarks Idrætsforbund og Anti Doping Danmark tiltager sig synspunkter, der er en bananrepublik værdig, er dybt bekymrende for enhver atlet, sponsor og ejer af sportshold.

- Når den type mennesker sidder på så betydende poster, så tror da pokker, at verdens højeste rangerende Continentale cykelhold ikke er med til Danmark Rundt, siger Claus Hembo i en pressemeddelelse - med henvisning til den uofficielle rangliste CQRanking.

Adam Sparre Spliid skrev sit åbne brev som en reaktion på, at Claus Hembo valgte at frede holdets danske sportsdirektør Bo Hamburger, selvom det har vist sig, at han ikke talte sandt om omfanget af sit dopingmisbrug, da han valgte at stå frem i 2007.

Dengang indrømmede han at have dopet sig fra 1995 til 1997, men i en rapport fra det franske senat fremgår det, at Bo Hamburger også dopede sig med EPO under Tour de France i 1998.