Cykling

Breschel jubler: Vandt den hårdeste etape nogensinde

Breschel sejrede i heden Scanpix

Matti Breschel var helt opløst og kunne med egne ord hverken se eller høre, da han krydsede målstregen i Vejle.

Fire gange op ad den frygtede Kiddesvej kan slå de fleste ud, men varmen havde været den hårdeste modstander.

- Det var hårdt. Nok den hårdeste etape jeg har kørt i Post Danmark Rundt nogensinde. På grund af varmen.

- Er det ikke også den varmeste dag i Danmark nogensinde, spørger Matti Breschel de omkringstående, da han skifter til tørt tøj.

Saxo-Tinkoff-rytteren var hurtigste mand i en eksklusiv gruppe, som blev skabt efter, at han selv og især Lars Bak (Lotto- Belisol) angreb på Kiddesvej, da rytterne kom ind på rundstrækningen på knapt seks kilometer - den skulle køres tre gange.

- Vi kørte aggressivt ind mod Vejle, og jeg lå og sparede mig selv. Jeg tror ikke, at jeg tog en eneste føring. Så huggede jeg til på rundstrækningen, fortæller Matti Breschel, som dog fik drysset lidt malurt i bægeret trods etapesejr og gul førertrøje.

Han mistede nemlig holdets to andre kort til den samlede stilling, italieneren Manuele Boaro og Michael Mørkøv i processen.

Boaro mistede meget tid, mens Mørkøv i første omgang var med, da splittelsen skete, men fik kniven senere under de konstante angreb fra især Lars Bak.

- Vi ville jo gerne vinde cykelløbet, så det tænkte jeg på. Jeg sad og sparede lidt på kræfterne og prøvede at vente på Michael, men jeg var jo nødt til at gå med de andre, så han kom desværre ikke op igen.

Michael Mørkøv mistede 48 sekunder til Breschel og er i den samlede stilling mere end et minut efter både Breschel og Lars Bak.

Lørdag formiddag kører rytterne endnu en kuperet etape, som ligger godt til Matti Breschel.

Hvis han endelig skal lykkes med at tage den samlede sejr i Post Danmark Rundt, skal han formentlig tage mere tid dér, for lørdag aftens enkeltstart har han svært ved.

- Hvis jeg kan tage lidt tid her, kan jeg også gøre det i morgen. Det var helt åndssvagt, at jeg tabte tid på første etape, siger han.