Cykling

Michael Rasmussen er skuffet over karantæne-reducering

Danmarks Idrætsforbund har i dag reduceret Michael Rasmussens karantænedom fra otte til to år.

Det sker som følge af, at den tidligere cyklerytter har samarbejdet med dopingmyndighederne og leveret detaljerede oplysninger om ikke blot sit eget, men også andres dopingmisbrug.

Afgørelsen mødes med delte meninger hos hovedpersonen selv.

- Jeg er glad for, at dopingnævnet har valgt at følge dopingudvalgets henstilling om en nedsættelse af straffen, siger Michael Rasmussen til tv2.dk.

- Jeg er omvendt lidt skuffet over, at de ikke har valgt at følge henstillingen om, at straffen skulle gælde fra 23. september 2012, hvor jeg kørte mit sidste cykelløb. Det betyder, at jeg får lagt yderligere fem måneder oven i karantæneperioden.

- Nu løber karantænen i stedet fra 8. februar 2013 til 7. februar 2015. I modsatte tilfælde var karantænen faktisk udløbet allerede om et år, da det er et år siden, jeg kørte mit sidste cykelløb.

- Jeg havde forventet, at dopingnævnet havde overholdt den kontrakt, der ligger mellem mig og dopingudvalget og Wada (Det internationale dopingsagentur) og Usada (det amerikanske dopingagentur, red).

- Nu vil der gå yderligere fem måneder, inden jeg eventuelt kan have med sportslige aktiviteter at gøre hos Christina Watches-Onfone. Og det var selvfølgelig ikke det, jeg havde sat næsen op efter, siger Michael Rasmussen til tv2.dk.