Cykling

Ekspert: Derfor får Kylling-bog INGEN konsekvenser

Man kunne tro, at en række anklager om snyd, doping og løgne ville få vidtrækkende konsekvenser, når vi taler om den danske cykelverden. Men det er langt fra sikkert.

I Michael Rasmussens nye bog ’Gul Feber’ beskriver han ellers hvordan både Bjarne Riis og tidligere holdkammerater snød med doping, og sidenhen har løjet. TV 2 Sportens cykelekspert, indehaver af cykelsitet Veloropa.dk, Kim Plesner, mener dog ikke, at der er tale om alvorlige beskyldninger.

-Det var temmelig ventet, at der ville komme de her ting i forbindelse med bogudgivelsen. Der er ikke noget der overrasker mig i forhold til, hvad jeg havde forventet, siger han til tv2.dk.

Han mener ikke, der er tale om alvorlige beskyldninger mod Bjarne Riis, Nicki Sørensen og Frank Høj.

-Jeg kan godt være uenig med BT. om, at det er alvorlige beskyldninger. Når man ser på, hvornår det er sket, så er det egentlig bare et billede af, hvordan tiden så ud dengang, vurderer Plesner, der finder informationerne fra bogen helt troværdige.

-Jeg tror såmænd nok, det er troværdigt. Jeg fornemmer, at han fortæller sandheden. Man skal bare huske på, at hver gang man fortæller sandheden, så gør man nogle tilvalg og fravalg. Der er nogle ting, som man vælger ikke at fortælle. Det betyder ikke, at man lyver, understreger Plesner.

Sagerne ligger over ti år tilbage, så Plesner forventer ikke, der vil blive tale om hverken et restligt eller sportsligt efterspil på baggrund af informationerne.

-Det får ikke nogen juridisk konsekvens. Det får ingen konsekvenser for cykelholdet. De har en god sponsor i Saxo Bank, og de har sagt, at hvad der er i fortiden ikke bekymrer dem, lyder det fra Plesner.

KYLLINGENS BESKYLDNINGER

 • Bjarne Riis overværede doping

  - Jeg kom ind på doktor Piet De Moers hotelværelse, hvor også Bjarne Riis og Tyler befandt sig. Tyler havde lige fået et skud synacthen (kortison, red.) og tilbød mig at gøre ham selskab. Det ville jeg gerne. Bjarne havde ingen indvendinger.

 • Nicki Sørensen købte Epo

  - Sammen kørte vi ud til apoteket, der ligger på hjørnet af torvet. Jeg havde været der flere gange før, og apotekeren hilste på mig, som om vi var gamle venner. Vi købte, hvad vi skulle bruge af Epo og væksthormoner, og Nicki fløj selv stofferne hjem til sig selv via lufthavnen i Pisa

 • Frank Høj smuglede kortison i mp3-afspiller

  Det danske OL-hold i 2004 var dopet, og det var den tidligere rytter Frank Høj, der var leverandør. Han brugte ifølge Rasmussen sin mp3-afspiller til at gemme kortison-ampuller.

 • UCI så gennem fingrene med doping

  Den internationale cykelunion havde ifølge Rasmussen alle gode grunde til at smide ham ud af Touren i 2005, da der var tegn på doping. Et tal der viser værdien af umodne røde blodlegemer var på 0,23, og reglen var, at man skulle smides ud, hvis den var under 0,3. Alligevel lod forbundet Rasmussen fortsætte - også selvom der kom flere mistænkelige prøver.

 • Rolf Sørensen introducerede

  - Fredag aften, to dage inden løbet, gik han over i fryseren på hotelværelset og hev en enmillimeterampul med synacthen frem.