Cykling

OVERBLIK: Her er alle Kyllingens vilde anklager

En kulegravning af de større er i gang i dansk cykelsport. Michael 'Kyllingen' Rasmussen udleverer masser af saftige informationer i en ny bog, 'Gul Feber'.

Det var ventet, at den tidligere toprytter ville komme med anklager mod Bjarne Riis, hvilket han også gør, men også tidligere holdkammerater står for skud.

Her er et overblik over de anklager, som Rasmussen ifølge B.T kommer med:

Bjarne Riis overværede doping

- Jeg kom ind på doktor Piet De Moers hotelværelse, hvor også Bjarne Riis og Tyler befandt sig. Tyler havde lige fået et skud synacthen (kortison, red.) og tilbød mig at gøre ham selskab. Det ville jeg gerne. Bjarne havde ingen indvendinger. Det var jo også en 225 kilometer bjergetape, der ventede. Lægen gav mig 0,2 milliliter i skulderen, skriver Michael Rasmussen i bogen.

Nicki Sørensen købte Epo

- Sammen kørte vi ud til apoteket, der ligger på hjørnet af torvet. Jeg havde været der flere gange før, og apotekeren hilste på mig, som om vi var gamle venner. Vi købte, hvad vi skulle bruge af Epo og væksthormoner, og Nicki fløj selv stofferne hjem til sig selv via lufthavnen i Pisa, skriver Rasmussen.

Frank Høj smuglede kortison i mp3-afspiller

Det danske OL-hold i 2004 var dopet, og det var den tidligere rytter Frank Høj, der var leverandør. Han brugte ifølge Rasmussen sin mp3-afspiller til at gemme kortison-ampuller.

UCI så gennem fingrene med doping

Den internationale cykelunion havde ifølge Rasmussen alle gode grunde til at smide ham ud af Touren i 2005, da der var tegn på doping. Et tal der viser værdien af umodne røde blodlegemer var på 0,23, og reglen var, at man skulle smides ud, hvis den var under 0,3. Alligevel lod forbundet Rasmussen fortsætte - også selvom der kom flere mistænkelige prøver.

Rolf Sørensen introducerede

-Fredag aften, to dage inden løbet, gik han over i fryseren på hotelværelset og hev en enmillimeterampul med synacthen (forbudt kortison-præparat, red.) frem, skriver Rasmussen i bogen ifølge Politiken.