Cykling

Saxo-Tinkoff garanterer: Vi har IKKE solgt til Tinkov

Oleg Tinkov Scanpix

Ifølge den italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport ejes cykelholdet Team Saxo-Tinkoff nu af den russiske rigmand Oleg Tinkov. Avisen skriver søndag, at Riis har solgt sit cykelhold for omkring 52 millioner danske kroner.

Men det er ikke tilfældet. Det slår kommunikationschef for Saxo-Tinkoff, Allan Jørgensen, fast overfor tv2.dk.

- Normalt går vi ikke ud og kommenterer på konkrete rygter, men i det her tilfælde vil jeg godt slå fast, at vi ikke har solgt til Oleg (Tinkov, red.), siger Allan Jørgensen.

Det skulle angiveligt være presset fra Anti Doping Danmarks undersøgelser sammenholdt med en stram økonomi, der havde tvunget Riis til forhandlingsbordet, men historien afvises altså som det pure opspind.

Oleg Tinkov har bekræftet, at han har været på udkig efter et cykelhold, han kan kaste sine mange millioner efter, siden han valgte at stoppe sit sponsorat af Riis' hold ved udgangen af 2013.

Forhandlingerne mellem Riis og Tinkov om en forlængelse brød i sin tid sammen fordi parterne ikke kunne blive enige om den sportslige strategi, og om hvor meget indflydelse russeren skulle have på det rent sportslige.

Sammenbruddet kom efter en sommer, hvor især holdets største stjerne Alberto Contador gang på gang blev kritiseret af Tinkov i offentligheden.