Cykling

Michael Rasmussen mobbet ud af Billund

Det har ikke været noget nemt år for Michael Rasmussen, der med udgivelsen af sin selvbiografi 'Gul feber' har lagt ryg til masser af kritik.

Det kan aflæses på Kyllingens popularitet - eller mangel på samme. Den kan man lodde i Billund.

Her havde foredragsvirksomheden Upgrading booket et foredrag med den tidligere cykelrytter til marts måned. Men det er nu blevet aflyst.

Folkene i Billund gider nemlig ikke at betale for at se den tidligere cykelrytter. Og det har de ikke lagt skjul på.

- Han har fået en hård medfart på de sociale medier, hvor vi har markedsført foredraget, fortæller arrangøreren Per Ahm fra Upgrading i Billund til tv2.dk.

- Der har været mange grumme opslag på vores Facebook-væg, hvor folk bl.a. har kaldt ham forræder og svin og mange andre grimme ting. De har ikke lagt fingre i mellem, og flere har også skrevet, at ham vil de ikke bruge deres penge på.

- Vi plejer at have udsolgt god tid i forvejen til den slags arrangementer, og jeg havde egentlig forventet en fyldt sal. Men på en måned har vi kun solgt otte billetter. Og det er helt unormalt, siger Per Ahm, der undrer sig over den hårde reaktion.

- Jeg tror, at folk føler sig forrådt og snydt efter at have bakket ham op. Og så viser det sig, at han bare var som alle de andre. At han heller ikke havde rent mel i posen. Og det har folk ikke været klar til at tilgive, selvom jeg gerne ville have givet ham den chance.

- Jeg ville gerne have hørt hans egen historie - råt for uforsødet. Og ikke bare som vi har fulgt den via BT's og Ekstra Bladets forsider. Men det var der altså ikke opbakning til, siger Per Ahm og fortæller, at Michael Rasmussens bookingagentur har taget aflysningen ganske pænt.

Artpeople - der booker foredrag for Michael Rasmussen - siger til tv2.dk, at de ikke har oplevet lignende aflysninger andre steder i landet.