Cykling

Sky holder Froome og Wiggins adskilt inden Touren

Den kolde luft mellem Tour de France-vinderne Chris Froome og Bradley Wiggins kommer ikke til at påvirke forberedelserne til dette års rundtur i Frankrig.

Sky-mandskabet har ordnet det således, at de to briter kører hver for sig i optakten til Tour-starten i Leeds 5. juli.

Den forsvarende mester Chris Froome deltager i Criterium du Dauphine fra 8. til 15. juni, mens Wiggins i stedet er kaptajn for Sky i Schweiz Rundt, der køres fra 14. til 22. juni.

Med sig i det franske etapeløb får Froome folk som Richie Porte, Geraint Thomas og Vasil Kiryienka, som alle regnes for at være sikre kort til Tour-holdet.

Om der også bliver plads til Wiggins, er et åbent spørgsmål. Wiggins og Froome har ikke været perlevenner siden Tour de France i 2012, hvor Froome undervejs i løbet stak af fra kaptajn Wiggins, fordi han følte sig bedre kørende.

Og forholdet mellem de to er formentlig ikke blevet bedre af, at Froome for nylig udgav biografien "The Climb", hvor han uddyber, hvorfor de to ikke er på talefod.

Alligevel vil teamchef Dave Brailsford fortsat ikke udelukke, at Wiggins skal køre Tour de France, hvor Froome skal være kaptajn for holdet.

- Vi skal nominere 13 ryttere i løbet af juni måned, og den bliver sammensat af ryttere fra hele truppen, ikke kun dem, der deltager i Criterium du Dauphiné og Schweiz Rundt, siger Brailsford.