Cykling

Tour-legende: Sky vil fortryde Wiggins-fravalg

Han er en af cykelsportens stærkeste klassementsryttere, men alligevel – eller måske netop derfor – kommer den britiske Team Sky-rytter Bradley Wiggins efter alt at dømme ikke til start i dette års udgave af Tour de France, der ellers lægger fra land i England.

Wiggins valgte selv at offentliggøre nyheden i flere medier fredag og gjorde dermed en ende på flere måneders spekulationer om den tidligere Tour-vinders skæbne.

Bradley Wiggins har ellers vist storform i denne sæson, hvor han udover en samlet sejr i Californien Rundt også beviste i Paris-Roubaix, at han er velkørende på de franske brostensstykker, der venter i dette års Tour.

Men forholdet til Team Skys kaptajn, Chris Froome, er tilsyneladende stadig så køligt, at man er klar til at ofre Wiggins’ kvaliteter – og det kan ramme det britiske storhold som en boomerang, vurderer Greg Lemond, der med sejre i 1986, 1989 og 1990 er den eneste amerikaner med Tour de France-titler på cv’et.

- Min første reaktion på nyheden var vantro. Det er en stor risiko ikke at tage ham med og en beslutning, som de (Sky) formentlig vil fortryde.

- Der er ingen garantier i det her løb. Der er mange ting, der potentielt kan ske, især når løbet har 15 kilometers brosten i dette års rute. Derfor forstår jeg ikke, hvorfor de kun udtager én af de to, siger Greg Lemond til Yahoo Sports.

Frygten i Team Sky-lejren er tilsyneladende, at Bradley Wiggins kan køre med om klassementet og dermed kan blive en modstander for Froome, hvis han ikke er indstillet på at arbejde loyalt for sin holdkammerat. Det bør dog tælle som en fordel, mener Lemond.

- Det er åbenlyst, at man har truffet beslutningen, fordi Bradley er godt kørende og er i stand til at vinde, men hvorfor ikke tage begge med og tage både første- og andenpladsen?

- Jeg kan ikke forstå, at der ikke er plads til en tidligere Tour-vinder på holdet. Bradley er bedre end mange af de andre Sky-ryttere, siger Lemond.

Bradley Wiggins’ kontrakt med Team Sky udløber ved udgangen af denne sæson.