Cykling

Tinkoff-chef: Contador kørte fantastisk

Tinkoff-Saxo rytteren Alberto Contador blev snydt for den samlede sejr i Critérium du Dauphine, da den sidste etape blev kørt søndag.

Den spanske rytter måtte afgive løbets gule førertrøje til amerikanske Garmin-rytter Andrew Talansky, og måtte tage til takke med andenpladsen.

Men det er tilsyneladende en hel igennem godkendt præstation. I hvert fald, hvis man spørger Tinkoff-Saxo sportsdirektør, Philippe Mauduit.

- Det var uden tvivl en spændende finale, men vi ville hellere have, at den blev sikker, siger han til holdets hjemmeside.

Alberto Contador angreb rivalen Chris Froome, ligesom han havde gjort på lørdagens etape. Tinkoff-kaptajnen fik dog aldrig indhentet Nieve og Talansky.

- Desværre var Alberto tvunget til at forfølge på egen hånd, og han gjorde det fantastisk. Men han var nødt til at nøjes med en andenplads. Andrew Talansky kørte fænomenalt i dag og har fuldt fortjent at vinde, siger sportsdirektør Philippe Mauduit.

- På den positive side har Alberto demonstreret, at hans form er, hvor den skal være på dette tidspunkt, og at han er klar til Tour de France, siger sportsdirektøren.