Cykling

Bliver Wiggins’ Tour-drømme knust her?

Det kører ikke rigtigt på skinner for det britiske cykelhold Team Sky her med blot få uger til Tour de France-starten på hjemmebane i England i juli.

I begge de to Tour-forberedelsesløb, Criterium du Dauphine og Schweiz Rundt, er holdets stjerner blevet ramt af uheld.

Først var det den forsvarende Tour-vinder, Chris Froome, der styrtede og blev sat grundigt til vægs af sin værste rival, Alberto Contador, i bjergene. I øvrigt for anden gang af to mulige i denne sæson, hvor den spanske Tinkoff-Saxo-kaptajn i den grad har vist sig, at pistolen er ladt og klar til sommerens Tour-krig.

Med Froomes deroute fik Bradley Wiggins derimod en gylden mulighed for at vise Team Sky-ledelsen, at han er klar og kan overtage kaptajnrollen.

Men i Schweiz gik det ikke Storbritanniens første Tour de France-vinder meget bedre. På de første tre etaper var Wiggins elendigt kørende – på grund af sygdom, har det senere vist sig – og på fjerde etape gik han i Froomes fodspor og styrtede.

Onsdag meddeler holdet så, at Wiggins udgår af Schweiz Rundt og dermed misser den vigtige træning op til Tour de France.

- Han døjer med ret slemme knubs på den venstre side af sit højre lår, hvilket begrænser hans bevægelse på cyklen og forårsager ubehag, siger Team Skys læge Steve Baynes til holdets hjemmeside.

- Det kræver behandling, så efter en snak med Brad følte vi, at det bedste at gøre var at trække ham fra løbet og flyve ham hjem til Storbritannien, siger han.

I en storstilet medieoffensiv annoncerede Wiggins selv for to uger siden, at han ikke regner med at skulle køre Tour de France i år – simpelthen på grund af sit forhold eller mangel på samme til kaptajnen Chris Froome.

Siden svarede Team Sky-chefen Dave Brailsford igen med beskeden om, at det er ham, der sætter Tour-holdet og ikke Chris Froome. Og åbnede dermed også en lille dør på klem for Bradley Wiggins.

Men med den pauvre indsats i Schweiz Rundt og en ny skade begynder det at se svært ud for den britiske stjerne, der dog lover at give den fuld gas i de britiske enkeltstartsmesterskaber den 26. juni.