TV: Har Riis og co. lige revolutioneret vandbærerens arbejde?

Se alt fra Tour de France på TV 2 PLAY

Marginal gains’ har været cykelsportens helt store buzz-word de seneste år, hvor Team Sky har brugt det som forklaring på holdets enorme succes.

Kort fortalt er teorien, at man ved at lave en masse mindre justeringer, der for hver sig kan virke ligegyldige, kan opnå store fordele, når man først lægger effekterne sammen.

Netop den tankegang valgte Oleg Tinkov at adoptere, da han købte Bjarne Riis’ cykelhold forud for denne sæson, og på Tourens første etape så vi (måske) et eksempel på det, som den karismatiske russer bakser med.

Her blev en af holdets ryttere sendt ned for at hente vand til holdkammeraterne – en ædel og gammelkendt kunst i sporten, hvor hjælperytterne tidligere har haft konkurrencer om, hvem der har været i stand til at stoppe så mange dunke som muligt i trøjen.

Men det skal være slut nu, mener TInkov tilsyneladende. I hvert fald blev Tinkoff-Saxo-rytteren iført en vest med indbyggede dunke-holdere, og så var det med et en smal sag at transportere de mange dunke.

En simpel løsning på et over 100 år gammelt problem…

#tourtv2 på TV 2