Bekymrede eksperter: Hvor blev holdet af, Riis?

Se alt fra Tour de France på TV 2 PLAY

Man skulle spejde langt efter de neonfarvede Tinkoff-Saxo-ryttere, da det for alvor gik løs på anden etape af årets Tour de France.

Godt nok var holdets spanske kaptajn, Alberto Contador, med helt fremme i frontgruppen, hvor han med flere angreb fik sendt en advarsel til de øvrige favoritter om, at han er, hvor han skal være.

Spørgsmålet er så, om hans holdkammerater også er det - og bedømt på anden etape så det ikke videre lovende ud for Bjarne Riis' tropper.

Stærke bjergryttere som Rafal Majka og Jesus Hernandez blev sat på kategori 3-stigningen Midhopestone med 35 kilometer til mål, mens ingen af de resterende - Sergio Paulinho, Nicholas Roche og Michael Rogers - formåede at hænge på, da gashåndtaget blev drejet i bund på den sidste stigning, Jenkin Road.

Et faktum, som bør give panderynker hos Bjarne Riis, mener TV 2's studieekspert, Henrik Jul Hansen.

- Det må være stærkt bekymrende. Det er nogle af de folk, Contador skal bruge på stigningerne, som falder fra. På et tidspunkt sidder Contador med kun én hjælperytter. Det, synes jeg, er bekymrende på en etape som denne her, siger han og får opbakning af gæsteekspert og U23-landstræner Morten Bennekou.

- De sidder fint med, indtil det blev rigtig vigtigt. De holdt sig flot fremme, men i det afgørende moment tynder det ud. Sidder man i bilen som sportsdirektør, så har man ikke en god mavefornemmelse, når man pludseligt kun har to mand, mens de andre har fire-fem stykker, siger han.

Helt så kritisk ser tv2.dk's Tour-kommentator, Kim Plesner, ikke på det, men han langer dog alligevel ud efter Contadors spanske ven, Jesus Hernandez.

- Rafal Majka har sagt, at han ikke er i form. Han skal køre sig op. Det er ikke noget dybt kritisk, men det er ikke imponerende af Hernandez, at han bliver sat. Især ikke, når Cannondale sidder med tre mand, siger Kim Plesner.

Efter etapen gav Bjarne Riis udtryk for, at Tinkoff-Saxos mandefald var helt efter planen.

Tour de France på TV 2

  • Tour de France køres i år fra den 5. juli til den 27. juli
  • Feltet skal i alt tilbagelægge 3656 kilometer fordelt på 21. etaper
  • Løbet starter denne gang i Leeds i England
  • Der er traditionen tro både flade etaper, bjergetaper samt en enkeltstart på programmet, og så er der i år indlagt en brostensetape tidligt i løbet. Her skal rytterne køre i den berømte og berygtede Arenberg-skov.
  • Du kan læse mere om de enkelte etaper her
  • Som altid kan du følge tv2.dks live-opdatering fra løbet, lige som TV 2 og TV 2 Play sender flere timer fra det franske hver eneste dag