Tour de France 2014

Bjarne Riis: Fint med Astana-sejr

Det var en hård etape de 197 tilbageværende ryttere I årets Tour de France I dag var ude på. Hele ni kategoriserede stigninger bød etapen på.

På opløbsstrækningen snød en af løbets klassement-favoritter italienske Vincenzo Nibali fra Astana alt og alle, og kørte fra blandt andre Alberto Contador, Chris Froome og forhåndsfavoritten Peter Sagan.

Selvom det betød et to-sekunders tidstab til Tinkoff-Saxo kaptajnen Contador, var Bjarne Riis alligevel godt tilfreds med, at Astana og Nibali vandt dagens etape.

- Han tog chancen, det var flot kørt, og sejt for ham at vinde den her etape. Astana har et godt hold, ingen tvivl om det, men det er fint, nu kan de få lov at føre lidt.

På vej op ad den afgørende stigning forsøgte Alberto Contador et par gange at sætte sine konkurrenter, men begge gange blev han kørt ind af Chris Froome.

- Vi vidste godt, at det ville være svært at splitte det hele ad, stigningen var ikke lang nok til det, sagde Bjarne Riis umiddelbart efter rytterne var kommet i mål.

Mange havde inden etapen peget på specielt Peter Sagan som en mulig vinder, men det kom ikke bag på Riis, at klassement-favoritterne sad med helt i front.

- Det havde jeg forventet. Vi har jo ikke set noget endnu, men der er dem i form, som vi har regnet med hele tiden, så der er ikke nogen overraskelser.

Selvom dagens etape bød på hård vind og de førnævnte ni stigninger, mindede den danske tour-boss om, at der stadig venter hårdere etaper forud.

- Altså det her er nogle hårde stigninger, men det er jo ikke bjerge endnu.

#tourtv2 på TV 2