Fuglsang angreb for kaptajnen: Nibali løb med sejren

Vincenzo Nibali (Astana) leverede et kraftigt signal om, at han er i topform i Tour de France, da italieneren efter en forrygende afslutning var hurtigst på 2. etape fra York til Sheffield i England.

I en underholdende finale forsøgte begge løbets favoritter, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Chris Froome (Sky), at køre fra hovedfeltet, ligesom det danske klassementhåb Jakob Fuglsang (Astana) prøvede lykken i flere omgange.

Fuglsangs forsøg lignede en planlagt manøvre, for snart efter stak hans holdkaptajn, Nibali, af, og italienerens kraftige tråd kunne ingen af de øvrige ryttere følge.

Dermed overtager han også løbets gule førertrøje fra tyskeren Marcel Kittel.

2. etape var imødeset med spænding, fordi de 201 kilometer var spækket med stigninger i det bakkede engelske landskab, der på ny var blevet invaderet af enorme tilskuerflokke.

Den franske eventyrer Thomas Voeckler markerede sig på etapens første halvdel, hvor flere grupper slap af sted. Mest sejlivet var Blel Kadri (AG2R), der holdt feltet på afstand, indtil der manglede 35 kilometer og rytterne nærmede sig målbyen, Sheffield.

På det tidspunkt var manden i den gule førertrøje, Marcel Kittel (Giant-Shimano), for længst sat af.

Den tunge sprinter kunne ikke holde farten i det kuperede terræn og blev tilmed ramt af en punktering på et kritisk tidspunkt. Det stod snart klart, at han måtte aflevere den eftertragtede trikot efter blot én dag.

Hvor søndagen var domineret af stigninger, bliver mandagens 3. etape en flad omgang for feltet. Der venter 155 kilometer fra Cambridge til London med opløb på London Mall.

FAKTA: Vincenzo Nibali

Navn: Vincenzo Nibali Født: 14. november 1984 i Messina, Italien. Hold: Astana

Udvalgte meritter:

Samlet vinder af Vuelta a España (2010) Samlet vinder af Giro d'Italia (2013) og vinder af fire etaper (2010, 2011 og 2013) Samlet vinder af Tirreno-Adriatico (2012 og 2013) Vinder af en etape i Tour de France (2014)

#tourtv2 på TV 2