Fuglsang snydt for etapesejren: Håber, vi taber trøjen

Se alt fra Tour de France på TV 2 PLAY

Jakob Fuglsang kan i den grad tillade sig at tage en del af æren for, at holdkammeraten Vincenzo Nibali søndag sejrede på den anden etape af Tour de France og samtidig overtog den gule førertrøje.

Med flere angreb på etapens sidste kilometre fik Fuglsang kørt de øvrige favoritter møre, inden hans italienske kaptajn satte dødsstødet ind til sidst.

Og det er en ’assist’, der kan få smilet frem på Fuglsang, selvom det altså ikke blev danskeren, som kørte først over stregen.

- Jeg er bare glad over, at holdet får en sejr, og at det lykkedes at få førertrøjen. Det betyder selvfølgelig lidt arbejde, men dagens mission med at få rykket bilen frem i kortegen lykkedes i hvert fald, siger Jakob Fuglsang med henvisning til holdkonkurrencen, der afgør, hvor holdenes servicevogne placerer sig i kortegen.

- Alt i alt følte jeg mig egentlig godt kørende. Der var lige et moment 50 kilometer før mål, hvor jeg tænkte, det nev lidt i benene. Men det tror jeg, det gjorde på de fleste, siger Fuglsang.

Ondt i benene får Fuglsang formentlig også, hvis han og Astana skal holde den gule trøje helt frem til Paris, og derfor håber danskeren også, at Nibali før eller siden lader den eftertragtede trøje skifte ejermand – om ikke andet for en kort stund.

- Jeg tror ikke, vi skal satse på at holde den hele vejen til Paris. Et eller andet sted kunne det være godt at holde den til brostensetapen for at få lidt ekstra respekt og mere plads i feltet end ellers, men ellers er det ikke en, vi skal gå efter at holde hele vejen, siger Fuglsang, der dog ser positive takter i Astana-holdets styrke.

- Det ser ud, som om vi som hold er godt stillet. Vi har et stærkt hold, som kan holde sig fremme, og som kan være der her til sidst. En af vortes styrker er, at vi har et stærkt hold i de fleste terræner, specielt når det bliver rigtig hårdt, siger Fuglsang.

Danskeren blev selv nummer 12 på søndagens etape og er nu på en tiendeplads i det samlede klassement med to sekunder op til sin kaptajn.

Tour de France på TV 2

  • Tour de France køres i år fra den 5. juli til den 27. juli
  • Feltet skal i alt tilbagelægge 3656 kilometer fordelt på 21. etaper
  • Løbet starter denne gang i Leeds i England
  • Der er traditionen tro både flade etaper, bjergetaper samt en enkeltstart på programmet, og så er der i år indlagt en brostensetape tidligt i løbet. Her skal rytterne køre i den berømte og berygtede Arenberg-skov.
  • Du kan læse mere om de enkelte etaper her
  • Som altid kan du følge tv2.dks live-opdatering fra løbet, lige som TV 2 og TV 2 Play sender flere timer fra det franske hver eneste dag