Slog telefon ud af hånden på tilskuer: Derfor gjorde jeg det

På papiret var den hollandske rytter Tom Jelte Slagter en af forhåndsfavoritterne til søndagens etape i Tour de France, men det var ikke for hans præstation – en pauver 57.-plads – Garmin-Sharp-rytteren vil blive husket.

Det var snarere en episode, der fandt sted på vej op ad Côte de Ripponden med 88 kilometer til mål, hvor den unge hollænder tilsyneladende fik nok af de mange tilskuere.

En irriteret Slagter tog skrappe midler i brug og slog simpelthen en mobiltelefon ud af hænderne på en tilskuer. Kort efter forsøgte han sig igen på en anden tilskuer, der dog akkurat fik reddet sig selv og sin telefon i sikkerhed.

Efter etapen fangede TV 2 Norge den hollandske rytter til en snak om, hvorfor han reagerede sådan.

-Det er fint at se, hvor mange folk der kommer for at se os, men af og til er det farligt. I dag ramte jeg en tilskuer med min skulder. Det gjorde virkelig ondt. Løbet er farligt, men det er også farligt med tilskuerne.

Folk tog billeder med deres mobiltelefoner?

- Det er det, som er farligt. De ser på deres iPads eller kameraer, og så ser de ikke, hvor vi kører, siger hollænderen.

Netop folkets brug af deres kameraer var tilsyneladende det helt store samtaleemne blandt rytterne søndag. Efter etapen har flere ryttere nævnt specifikke situationer med tilskuere, der har stået midt på vejen med ryggen til feltet for at tage selfies.

- På nogle af nedkørslerne i dag var det fanden gale mig farligt. De stod på vejene med ryggen til og lavede selfies, og jeg ved fandeme ikke, hvad de gør. Det er et rent held, at der ikke er nogen, der røg på hospitalet.

- Stemningen er super, og det er kun fedt, der er så mange mennesker. Men jeg tror, der er nogen, der har mere travlt med at tage billeder af sig selv end at heppe på os, sagde Lars Bak til TV 2.

Andre Tour-ryttere tyede til Twitter for at komme af med deres vrede over de vilde engelske fans.

#tourtv2 på TV 2