Vred Bak: Ved fandeme ikke, hvad tilskuerne laver

Se alt fra Tour de France på TV 2 PLAY

Et sandt menneskehav har i de seneste to dage dannet ramme om årets Tour de France, der har taget et sjældent smut forbi England.

Flere millioner mennesker har været på plads i vejkanten for at heppe på rytterne, og det er faktisk lige før, at det har været for meget af det gode.

Det mener i hvert fald den danske Lotto-Belisol-rytter Lars Bak, der også har været vidne til, at ikke alle de engelske Tour-fans har kunnet holde sig i vejkanten.

- Jeg må sige, det har været som at køre i en rutsjebane fuld ad mennesker, op og ned, højre og venstre, og så er der bare sindssygt mange mennesker. Det er ligesom OL i London i 2012. Det er massivt.

- På nogle af nedkørslerne i dag var det fanden gale mig farligt. De stod på vejene med ryggen til og lavede selfies, og jeg ved fandeme ikke, hvad de gør. Det er et rent held, at der ikke er nogen, der røg på hospitalet.

- Stemning er super, og det er kun fedt, der er så mange mennesker. Men jeg tror, der er nogen, der har mere travlt med at tage billeder af sig selv end at heppe på os. Man skal passe på. Vi kommer stærkt – nogle steder med 100 km/t – og så er det altså lidt svært at bremse, siger Lars Bak.

Danskeren kom dog helskindet igennem søndagens bakkede etape – og undgik endda en tur i sprinternes gruppetto.

- Så elendig var jeg heller ikke. Jeg kørte i en semi-grupetto, hvor jeg fandt et fornuftigt tempo med Joaquim Rodriguez og nogle andre guttter, og så trillede vi i mål, siger Lars Bak.

Mandag kommer han atter på hårdt arbejde, når han skal forsøge at køre holdets sprinter, Andre Greipel, i position til den ventede massespurt.

#tourtv2 på TV 2