Tour de France

Livsfarlig Tour-trend: Se de dummeste tilskuer-selfies

Se alt fra Tour de France på TV 2 PLAY

Tour de France-starten i England har været i en kæmpe succes med millioner af entusiastiske tilskuer langs ruten.

Men tilskuerne har også været til stor frustration for rytterne i Tour-feltet, når de forsøger at køre gennem menneskemængderne, som står helt ude på vejen.

Det er rytterne efterhånden vant til, men i år har en ny farlig trend ramt Touren. Tilskuerne stiller sig med ryggen til feltet og tager såkaldte "selfies", mens rytterne drøner forbi i høj fart.

Adskillige ryttere har efter de første to etaper skrevet frustrerende beskeder på de sociale medier, hvor de fortæller om farligheden ved selvportrætterne.

- Stemning er super, og det er kun fedt, der er så mange mennesker. Men jeg tror, der er nogen, der har mere travlt med at tage billeder af sig selv end at heppe på os. Man skal passe på. Vi kommer stærkt – nogle steder med 100 km/t – og så er det altså lidt svært at bremse, fortalte Lars Bak til TV 2 Sporten efter søndagens etape.

- Man kan undre sig over, at folk står i siden af vejen med ryggen til os og tager selfies. De risikerer at blive slået ihjel på den måde, sagde en anden danske, Michael Mørkøv, til Jyllands-Posten efter etapen.

Frustrationen blev under søndagens etape så stor for Garmin.rytteren Tom-Jelte Slagter, at han slog telefonen ud af hånden på en af tilskuerne. Se den situation her.

- Det er det, som er farligt. De ser på deres iPads eller kameraer, og så ser de ikke, hvor vi kører, fortalte hollænderen om episoden.

Herunder kan du se en række af de populære "Tour-selfies", hvor flere tydeligvis står placeret ude på vejen med ryggen til de forbikørende Tour-ryttere:

#tourtv2 på TV 2