Tour de France 2014

Vuelta-vinder døjer med vægten: Så meget åd og drak han

Se alt fra Tour de France på TV 2 PLAY

Chris Horner, der sidste år vandt Vuelta a España i en alder af 41 år, har problemer med vægten i dette års Tour de France.

Men det er måske ikke så sært, hvis man kigger på, hvor meget han undervejs har indtaget på etaperne.

- Fredag drak jeg syv colaer og spiste fem Snickers og en del andet mad, jeg havde i lommen, siger Chris Horner til NBS Sports.

- Det har været svært for mig at holde vægten nede, for man spiser hele tiden og tager på. Du kører en etape på 235 kilometer og vejer mere efter etapen, end du gjorde før.

Chris Horner skyder skylden på det dårlige, våde og kolde vejr, Tour-feltet har oplevet indtil nu. Det gør nemlig, ifølge Vuelta-vinderen, at han ikke kan svede noget ud.

Det betød blandt andet, at Horner havde store problemer på lørdagens etape, hvor Touren for alvor tog hul på bjergene i Frankrig.

- Den første dag i bjergene var frygteligt for mig, men jeg tror ikke, det var på grund af bjergene, men på grund af vejret, siger Chris Horner.

- Hvis jeg kigger på resultatet, havde jeg en dårlig dag, men hvis jeg kigger på min wattmåler, var det ret godt, for jeg kørte op ad den sidste stigning med 400 watt. Jeg vandt Vueltaen med 400 watt.

Horner tabte omkring to minutter i forhold til Alberto Contador og Vincenzo Niabli, men han håber, det vil ændre sig senere i løbet – hvis vejrguderne er med ham.

- Jeg glæder mig til varmen. Så må vi se, hvordan det går, når det bliver varmere – om de store ryttere stadig kan producere så meget kraft, siger Horner til NBC Sports.

I klassementet er Chris Horner mere end seks minutter efter Vincenzo Nibali, men der er godt fire minutter til en plads på podiet.

#tourtv2 på TV 2