Tour de France 2014

Hagl, torden og kuling: Stort uvejr venter feltet

Det ligner egentlig en ganske almindelig sprinteretape, men søndag kan udvikle sig overraskende i Tour de France, hvis vejret får indflydelse på løbet. Og det kan det meget vel gøre, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret, Danny Høgsholt.

- I startbyen ved Tallard vil der være regn og byger, mens vinden ikke vil være så kraftig. Det kommer til at ændre sig senere, fortæller Danny Høgsholt.

Han mener, rytterne vil blive udsat for meget kraftig sidevind på en stor del af den 222 kilometer lange rute.

- Når de rammer omkring Cavaillon (efter 157 kilometer, red.), så kan der opstå meget kraftige vindstød og torden. Helt frem til Nimes.

- Vinden er faktisk et kapitel for sig, for det kan komme fra syd helt frem til Beaucaire. Der vil vinden ligge i syd-sydvest, og så vil den tiltage. Frem til Cavaillon er der vindstød op til 50 kilometer i timen, og hvis der kommer tordenbyger, kan vindstødene ramme op til 70 kilometer i timen.

Dermed vil feltet få stormende kuling lige i siden.

- Kort før målbyen Nimes vil vinden dreje om, og der kan komme en rigtig mistral de sidste kilometer samt regn og hagl. Det bliver den mest blæsende etape i dette års Tour, det er helt sikkert, vurderer Danny Høgsholt.

#tourtv2 på TV 2