Tour de France

Eksperten langer ud: Her er de fem største Tour-skuffelser

 Scanpix

Se alt fra Tour de France på TV 2 Play.

Efter 3.527 kilometer på de engelske og franske landeveje er vi næsten i mål ved dette års Tour de France. Tilbage resterer blot champagne-etapen til Champs-Elysees, før tæppet går ned for verdens største cykelløb.

Undervejs har vi fået spandevis af dramatik, drømme er blevet knust, andre er blevet til virkelighed.  Nogle tager tomhændede hjem fra Frankrig, andre kan holde en gigantisk fest på den smukkeste boulevard af dem alle.

I artiklen her er det den førstenævnte kategori, vi beskæftiger os med: skuffelserne. Dem, som bestemt ikke kan være tilfredse med deres indsats i Tour de France.

Vores faste ekspert, Kim Plesner fra veloropa.dk, har her udpeget de fem ryttere eller hold, der har skuffet ham mest.

1. Team Sky og især Richie Porte Både Team Sky og Tinkoff-Saxo mistede deres kaptajner og stod derfor i samme situation efter Vogeserne. Faktisk stod Sky lidt bedre, fordi deres plan B, Richie Porte, stadig lå til i klassementet, mens Tinkoff-Saxo havde udspillet alle deres kort.

Alligevel er det Tinkoff, der kommer ud af Touren med tre etapesejre og en bjergtrøje, mens Sky står med nul og niks. Og det på trods af, at Richie Porte på det tidspunkt blev regnet som den største udfordrer til Nibali. Men han og holdet faldt helt igennem.

2. Alejandro Valverde Han kom til Touren som kaptajn for Movistar i stedet for Nairo Quintana, der blev nummer to sidste år. Han har ikke haft sygdom undervejs, ingen skader. I det hele taget var forberedelsen perfekt, og undervejs udgår to af de største konkurrenter.

… og alligevel kommer han ikke på podiet. Det er ikke godkendt, og det ved han jo også godt selv. Alle havde forventet mere af ham.

3. Marcel Kittel Jeg er faktisk en lille smule skuffet over ham, selvom det måske kan lyde underligt, når han har vundet tre etaper.

Men de gange, hvor det bare er blevet en lille smule hårdt, så melder han sig helt ud. Det er faktisk lidt skuffende. Men det er jo også, fordi man har så store forventninger til ham. Det er jo ikke, fordi han er faldet helt igennem.

4. Mark Cavendish Han får tre etaper på hjemmebane, og det hele er lagt an til den store duel mod Kittel – og så styrter han.

Det er værste er, at han selv er skyld i det. Han går selv ind og opsøger sit exit på en relativt dum måde. Det var en desperat akton, og det var skuffende.

5. Fabian Cancellara Udgår af Tour de France … for at forberede sig til VM? Det er en af de mindre intelligente undskyldninger for at forlade løbet. Det er noget, man kan gøre i Vueltaen, men ikke i Touren. Så skulle man hellere lade være med at stille op. Det er ikke specielt respektfuldt over for Touren.

#tourtv2 på TV 2