Cykling

Cykelrytter fra dansk hold fanget i hidsigt slagsmål

En grotesk situation udspillede sig tirsdag kort efter mål på sjette etape af etapeløbet Portugal Rundt. Her kom to ryttere op at toppes, og det endte i nævekamp, som tv-billeder af episoden viser.

De to involverede ryttere er spanske Vicente de Mateus fra det portugisiske hold Louletano Dunas Douradas og italienske Enrico Rossi fra danske Christina Watches-KUMA.

Tv-billederne viser italieneren stå ved siden af sin cykel og gestikulerer voldsomt, inden han langer den spanske rytter en på hjelmen, og herefter udvikler situationen sig.

Til sidst må et par tililende ryttere bryde ind og gå imellem de to kamphaner.

Internationale medier skriver, at den involverede rytter var danske Asbjørn Kragh, men dette er altså ikke tilfældet. TV 2 Sporten har tirsdag aften været i kontakt med både Enrico Rossi og Christina Watches-KUMAs sportsdirektør Bo Hamburger i Portugal, der begge bekræfter situationen.

- Jeg kører over stregen og så kører han ind i mig, så vi vælter. Så står han og råber af mig, og så langer jeg ham en, fortæller Enricco Rossi.

- Adrenalinen kører og så er der en der kører ind i ham i høj fart, og så kan man jo godt sætte sig i hans sted, at han langer ham en, siger Bo Hamburger.

Næsten enslydende kommer det fra Vicente de Mateus, ifølge det portugisiske medie Maisfutebol.

- Efter vi passerer målstregen støder vores cykler sammen. Det brød han sig ikke og slog mig. Jeg slog igen, for at forsvare mig, siger spanieren.

Han fortæller, at han ikke håber, at slagsmålet får konsekvenser for dem, da det skete i kampens hede.