Cykling

TV 2-ekspert: Danskere vil dominere Post Danmark Rundt

I morgen går starten på årets Post Danmark Rundt. Løbet starter i Hobro og slutter vanen tro på Frederiksberg.

Et kig på startlisten afslører ikke de helt store udenlandske navne, som det danske etapeløb ellers har kunnet præsentere de seneste år.

De sidste tre år er løbet blevet vundet af henholdsvis Simon Gerrans, Liewe Westra og Wilco Kelderman. Mens Mark Cavendish har taget sig af den afgørende spurt de sidste to år.

- Løbet er tyndere besat, end det har været i flere år. Der mangler den helt store udenlandske profil, siger Henrik Jul Hansen, som er cykelekspert hos TV2 sporten.

Stort potentiale hos danskerne

Han ser dog massere af potentiale i de danske ryttere, der stiller til start i løbet.

- Fuglsang, Mørkøv og Lars Bak kommer direkte fra Tour de France og tager forhåbentligt noget af deres Tour-form med til løbet, siger Henrik Jul Hansen.

Han tror især på Jakob Fuglsang som samlet vinder af løbet.

- Fuglsang kommer godt med over stigningerne og kører en god enkeltstart. Derudover vidner hans tre sejre i løbet om, at det er et løb, der ligger godt til ham.

Lars Bak og Michael Mørkøv har tidligere udmærket sig med henholdsvis en anden og tredjeplads i løbet, og dem skal man heller ikke afskrive ifølge Henrik Jul Hansen.

Vil ikke have bank af amatørerne

Det samme gælder Matti Breschel, der er den rytter, der har vundet flest etaper i løbet med 7, og som fik en samlet tredjeplads sidste år.

- Hvis Matti havde en god enkeltstart, kunne han have vundet Post Danmark Rundt fire-fem gange, lyder det fra Henrik Jul Hansen.

Han mener generelt, at de danske ryttere går ind til løbet med stor fokus.

- Alle de danske ryttere er topmotiverede for at skabe et godt resultat på hjemmebane. For det første vil de gerne vise sig frem for det danske publikum og for det andet, vil de gøre alt for ikke at få bank af de danske amatører, der tidligere har kørt godt i løbet, siger han.

De er værd at holde øje med

En af dem der gjorde det godt som amatør er Magnus Cort, der tog to etaper i sidste års Post Danmark Rundt. Og han er helt sikkert en af dem, som man skal holde øje med, siger Henrik Jul Hansen.

Han peger også på Rasmus Guldhammer, Martin Mortensen som ryttere, der er værd at holde øje med.

- Selv om der ikke er nogen af de helt store udenlandske stjerner med, kan det stadigvæk blive et meget interessant løb. Især med danske briller, siger Henrik Jul Hansen.

Post Danmark Rundt 2014:

- 1. etape, 6. august: Hobro-Mariager, 155 km Vinder: Magnus Cort (Cult Energy)

- 2. etape, 7. august: Skive-Aarhus, 195 km Vinder: Andrea Guardini (Astana)

- 3. etape, 8. august: Skanderborg-Vejle (Kiddesvej), 175 km Vinder: Manuele Boaro (Tinkoff-Saxo)

- 4. etape, 9. august: Nyborg-Odense, 100 km Vinder: Andrea Guardini (Astana)

- 5. etape, 9. august: enkeltstart Middelfart, 15 km Vinder: Alexey Lutsenko (Astana)

- 6. etape, 10. august: Kalundborg-Frederiksberg (København), 175 km Vinder: Nicola Boem (Bardiani)  

KILDE: postdanmarkrundt.dk