Cykling

Utroligt: Contador trænede fem dage efter Tour-styrt

Der har været meget fokus på den skade Alberto Contador pådrog sig, da han styrtede på 10. etape af Tour de France og måtte udgå.

Først var meldingen, at Contador ikke kunne deltage i årets Vuelta. Men kort før starten på det spanske etapeløb, meldte han sig klar.

Og nu viser det sig, at der kun gik fem dage fra Tinkoff-Saxo-kaptajnens styrt, til han var tilbage på cyklen igen. Det fortæller Cesar Flores , der var den specialist, der hjalp Contador med at komme sig efter skaden.

- Hans skade krævede ikke behandling, så jeg vurderede, at han skulle hvile i 10 dage uden at røre cyklen. Men Alberto var tilbage på cyklen efter fem dage. Det er i deres natur, siger Cesar Flores til det spanske medie AS.

Ifølge Cesare Flores var der en dyb flænge i Contadors højre ben, som han derfor ikke kunne bruge i træningen. I stedet skånede han det beskadigede ben og trænede med sit venstre, ind til det højre ben var helet.

Efter Alberto Contadors fine resultater i Vueltaen, er der opstået tvivl om, hvorvidt skaden, han pådrog sig under Touren, overhovedet var alvorlig.

- Selvom folk tror nej, så var det alvorligt. Bruddet var fem-seks uger om at hele og såret brød op, hvilket medførte nye komplikationer – som har forhindret andre ryttere i at deltage i lignende løb, siger Cesar Flores.

- Al kredit går til Alberto. Hans ære, modstandskraft og opofrelse. Det har imponeret mig, siger Cesar Flores.

Det kommer ikke bag på Bjarne Riis, at det lykkedes Contador at blive klar til Vueltaen.

- Jamen det er jo kun fordi, det er Alberto. Han restituerer hurtigt. Der er ikke så meget at komme efter, og det gør de, de der topatleter. De restituerer hurtigere, end normale folk gør. Og sådan er det bare.

Vueltaen på TV 2

  • Vuelta ã Espana bliver kørt fra 23. august til 14. september, og TV 2 sender alle etaper direkte.
  • Dennis Ritter og Rolf Sørensen sidder i kommentatorboksen, mens reporter Rasmus Staghøj og fotograf Thomas Thoning følger Vuelta-feltet rundt på de spanske landeveje.
  • Efter hver etape sender vi Vuelta-studiet, og hver dag klokken 18-18.30 sender vi desuden et eksklusivt, mere nørdet Vuelta-studie på TV 2 Play
  • Desuden kan du også følge dagens etape i vores liveblog på vuelta.tv2.dk, hvor reporter Mike Kaltoft og ekspert Kim Plesner holder tv2.dk's brugere opdateret på løbet og svarer på spørgsmål undervejs
  • Du finder hele TV 2's Vuelta-sendeplan HER