Cykling

Problemer i familien: Stjerne forlader Vueltaen

Vuelta a España er natten over blevet en stjernerytter fattigere.

Løbets nummer syv, Robert Gesink, er nemlig rejst hjem til Holland af personlige årsager.

- Min gravide kone har været igennem to operationer i løbet af den seneste uge. Hendes situation er ikke blevet bedre, og hun er stadig på hospitalet. Derfor forlader jeg Vueltaen med det samme for at være sammen med min familie, der har brug for mig lige nu, siger Belkin Pro Cycling-rytteren i en pressemeddelelse.

Den 28-årige hollænder har haft et hårdt år, der bl.a. har budt på en operation for et hjerteproblem, som truede hans cykelkarriere. Med syvendepladsen i Vueltaen så Gesink dog ud til at være på vej tilbage til verdenstoppen.

Boonen også ude

Heller ikke den belgiske stjernerytter Tom Boonen stiller ikke til start, når Vueltaens 18. etape starter torsdag.

Ifølge Cyclingnews meddeler Omega Pharma-Quick Step-rytteren selv, at han har brug for afslapning ovenpå en hård periode.

- Jeg har kørt otte dage i Eneco Tour op til, og nu har jeg kørt Vueltaen, så det er 25 løbsdage ud af 31 mulige. Det har været en hård Grand Tour, men nu er det tid til at hvile. Jeg vil fortsætte med at træne de næste dage, men uden samme intensitet, siger Boonen.

At han nu trækker sig ud skyldes dog ikke udelukkende, at batterierne er helt falde. Omega Pharma-Quick Steps kaptajn, Rigoberto Uran, udgik nemlig af løbet på gårsdagens hviledag – og derfor har holdet ikke samme brug for Boonen som hjælperytter.

- Min tilstand er fin. Jeg har prøvet at køre med på et par etaper i Vueltaen. Jeg har også prøvet at komme i to udbrud, jeg har arbejdet for Uran, og jeg har endda klare nogle bjerge.

- Men efter Urans exit er det bedre for mig at fokusere på min restitution og derfor være klar til at spille en rolle til VM, siger Boonen ifølge cykelsitet.

Også Trek Factory Racings Fabian Cancellara er taget hjem før 18. etape.

Vueltaen på TV 2

  • Vuelta ã Espana bliver kørt fra 23. august til 14. september, og TV 2 sender alle etaper direkte.
  • Dennis Ritter og Rolf Sørensen sidder i kommentatorboksen, mens reporter Rasmus Staghøj og fotograf Thomas Thoning følger Vuelta-feltet rundt på de spanske landeveje.
  • Efter hver etape sender vi Vuelta-studiet, og hver dag klokken 18-18.30 sender vi desuden et eksklusivt, mere nørdet Vuelta-studie på TV 2 Play
  • Desuden kan du også følge dagens etape i vores liveblog på vuelta.tv2.dk, hvor reporter Mike Kaltoft og ekspert Kim Plesner holder tv2.dk's brugere opdateret på løbet og svarer på spørgsmål undervejs
  • Du finder hele TV 2's Vuelta-sendeplan HER