Cykling

DCU: Derfor rådede vi talenter til at droppe Kyllingen

Christina Watches-KUMA eksisterer ikke længere, når kalenderen skifter til 2015. Holdets direktør Claus Hembo angiver chikane fra Danmark Cykle Union, DCU, som direkte årsag til lukningen.

Den forklaring køber man ikke hos DCU.

Christina Watches-KUMA siger, at DCU har tvunget dem dem til at lukke, hvordan forholder I Jer til den kritik?

- Det må jeg jo afvise. Det er ikke Danmarks Cykle Union der sætter kriterierne op for, hvordan man kan drive et cykelhold og en forretning, siger DCU-direktør David Gullberg til tv2.dk

Så det er ikke rigtigt, at I har været med til at tvinge dem til at lukke?

- På ingen måde.

Kritikken fra Christina Watches-holdet går blandt andet på, at Danmarks Cykle Union har frarådet unge, danske talenter at skifte til holdet - og dermed reelt har afskåret Hembos cykelhold fra at deltage i Post Danmark Rundt.

- Jeg vil gerne præcisere: Vi har ikke skrevet ud til unge talenter, siger David Gullberg og forklarer:

- Det er sådan, at vi er en medlemsorganisation med 30.000 cykelryttere i Danmark, og der er det vores opgave som troværdig og objektiv organisation at rådgive vores medlemmer og cykelryttere bedst muligt. Så når rytterne har kontaktet os, har de selvfølgelig fået de råd og vejledning på den erfaring, vi har indsamlet de sidste par år.

- Og der er det korrekt, at hvis medlemmerne har ringet til os, så har vi sagt til dem, at vi ikke vil anbefale dem at tegne kontrakt med holdet (Christina Watches-KUMA) for den kommende sæson.

Hvorfor det?

- Det har vi gjort på baggrund af, at vi mener, at det talentudviklingsmiljø, som har ligget til grund på cykelholdet, har været rodet og utrygt.

- Og vi må bare sige, at være et ungt menneske, der skal ud at skrive kontrakt for første gang, der skal man have nogle rammer, der udvikler cykelrytterne videre i deres karriere, og det har vi ikke fundet, at man gør hos dem, siger David Gullberg.

- Det har været et utrygt miljø, der har været på selve holdet. Forstået på den måde, at tingene ikke har kørt på den måde, som vi gerne vil have, at tingene gør på et hold, der har med unge mennesker at gøre.

- Der er mange danske hold, hvor det går godt, og så er der nogle, hvor det går mindre godt, og når det gør det, så siger vi også - åbnet og ærligt - hvordan vores opfattelse er af det, siger DCU-direktøren, der afviser at man har haft et notorisk dårligt forhold til Michael Rasmussen, Claus Hembo og Christina Watches-holdet.

- Når vi kigger tilbage over tid, har vi givet mange chancer, og har forsøgt at skabe et godt forhold til dem.