Cykling

Kyllingeholdets skandaløse år: Kokain, løgne, doping og krig

Der bliver smækket gevaldigt med dørene denne dag, hvor det danske cykelhold Christina Watches-Kuma har offentliggjort, at det lukker ved udgangen af denne sæson.

Cykelholdet, som den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen har en andel i, giver Danmarks Cykle Union (DCU) en stor del af skylden for, at det storstilede projekt må pakke sammen. Omvendt skyder DCU skarpt igen og anklager holdet for at have sejlet rent organisatorisk.

Dermed lukker holdet nærmest, som det startede – under stort postyr. Noget, der har fulgt holdet i hele dets fireårige levetid, og som er kulmineret det seneste år, hvor holdet er gået fra møgsag til møgsag.

TV 2 Sporten opsummerer her holdets sidste år, der har budt på kokainsager, sure ryttere og en stor satsning, der fejlede totalt.

Sponsoren, der ikke betalte

Året startede fortrinligt for Christina Watches, der kunne præsentere en mindre italiensk hær i form af sportsdirektørerne Alberto Elli og Eddy Serri samt tre store rytter-navne, Mattia Gavazzi, Enrico Rossi og Fortunato Baliani.

Den erfarne Alberto Elli havde samtidig en pose penge med til at finansiere det italienske islæt, men allerede i februar/marts stod det klart, at de italienske sponsorer ikke havde tænkt sig at lægge penge i holdkassen.

Elli smuttede relativt hurtigt igen – og senere fulgte et par italienere…

Rytter tager kokain før løb

En af de italienere, der ikke længere er på holdet, er Mattia Gavazzi. En kontroversiel herre, der tidligere har afsonet en dopingkarantæne efter en positiv test for kokain.

Og netop kokainen havde den italienske sprinter tilsyneladende ikke fået lagt helt på hylden.

Gavazzi blev uden forklaring fyret i slutningen af maj, men senere kunne BT afsløre, at Gavazzi blev set sniffe kokain i forbindelse med et Post Cup-løb på Bornholm – noget, som hans daværende holdkammerat Jonathan Bellis i øvrigt havde foto-dokumentation for.

Kort efter stopper Fortunato Baliani også på holdet.

Rytter testes positiv

I juli kommer det frem i samme avis, at holdets spanske stjernerytter Constantino Zaballa er blevet testet positiv for et forbudt produkt og derfor ikke har kørt løb siden maj.

- Jeg ved, at der har været en positiv prøve, men det pågældende præparat skulle han have tilladelse til at benytte sig af. Hvad det helt præcis er for et, ved jeg ikke, men prøven er afleveret uden for konkurrence, og der kommer, så vidt jeg ved, ikke til at blive åbnet en sag mod ham, sagde sportsdirektør Bo Hamburger til BT ved den lejlighed.

Også han har en tidligere dom med sig til Christina Watches, efter at han blev testet positiv for efedrin tilbage i 2010.

Zaballa har ikke kørt et eneste løb for Christina Watches siden Szlakiem Grodòw Piastowskich i maj.

Danske ryttere går i oprør

Efter et resultatmæssigt dårligt år blev Christina Watches-Kuma ikke udtaget til Post Danmark Rundt. Det skabte yderligere splid i ryttertruppen – især blandt holdets unge danske ryttere.

Både Asbjørn Kragh og Alexander Kamp var nemlig i spil til at komme med det danske landshold til Post Danmark Rundt, men det blokerede holdets direktør, Claus Hembo, for. Det fik især Kamp til at gå til angreb i pressen – og han fik lige så hårde ord tilbage.

- Han (Kamp, red.) er en forsmået rytter, der finder på en masse pis ud fra forskellige ting, han har hørt, men ikke kender den rette sammenhæng omkring, sagde Claus Hembo til Feltet.dk tidligere i år.

Kamp er siden skiftet til Team coloQuick og er dermed gået samme vej som Asbjørn Kragh, der blev fyret af holdet i september.

Han har ikke ønsket at udtale sig om fyringen, ligesom Christina Watches også er gået stille med dørene, men rygterne går på, at Kragh – ligesom Kamp – ikke var tilfreds med, at holdet blokerede for hans udtagelse til Post Danmark Rundt.