Cykling

Dansker sejrede på vanvittigt bjerg

Bjerge er som bekendt ikke det, vi har mest af i det danske landskab. Og slet ikke af den slags, der er – hold nu fast – 87 kilometer lange.

Ikke desto mindre var det den relativt ukendte danske cykelrytter John Ebsen, der kørte først over stregen på toppen af Mont Hehuan i cykelløbet Taiwan KOM Challenge.

I 3.275 meters højde var den 26-årige CCN Cycling Team-rytter ustoppelig på en helt igennem frygtelig dag, der bød på koldt vejr og massivt regnvejr.

- I år var det meget køligere ned andre år, men det endte faktisk med at være en fordel.

- Det handlede om at holde sig varm. Jeg beholdt min regnjakke på, selvom sveden drev af mig hele vejen op.

- Jeg havde det perfekt hele vejen – men det har man jo ikke lyst til at sige til sine rivaler, siger John Ebsen til VeloNews.com.

Taiwan KOM Challenge er ikke et UCI-registreret løb, men er berømt og berygtet for at være urimeligt hårdt. Flere cykelmagasiner har kåret det som et af verdens ti hårdeste cykelløb.

Og det er ikke uden grund. Det taiwanske løb er 105 kilometer langt, hvoraf 87 af dem altså går opad med sektioner på helt op til vanvittige 27,3 procent.

Det er kun tredje gang, løbet har fundet sted. John Ebsen har nu vundet to af dem, da han også sejrede i 2012. Denne gang blev han i øvrigt belønnet med en gevinst på ca. 200.000 kroner.

John Ebsen har tilbragt det meste af sin karriere i Asien, men tager fra næste sæson skridtet op til det italienske Pro Kontinental-hold Androni Giocattoli – Venezuela, der bl.a. deltog i store løb som Giro d’Italia i den forgangne sæson.