Cykling

Trods dopingskandaler: Tour vinder bliver hos Astana

Skyerne over cykelholdet Astana er blevet noget mere grå den seneste tid, efterhånden som flere dopingsager er dukket op på det kasakhiske mandskab og dets kontinentalhold.

Alligevel har Tour de France-vinderen Vincenzo Nibali tænkt sig at fortsætte med at køre for holdet.

- Jeg smutter ikke. Heller ikke selv om jeg kunne, siger han til La Gazzetta dello Sport.

I kølvandet på to positive dopingprøver på Astana har den internationale cykelunion UCI besluttet at lade sin licenskommission undersøge, om holdets antidoping-tiltag har været gode nok. I værste fald kan det koste World Tour-holdet licensen.

Nibali har dog tænkt sig at blive, uanset hvad udfaldet af undersøgelserne måtte blive.

Han kalder de to positive prøver på holdet "et familieanliggende" med henvisning til, at det var brødrene Maxim og Valentin Iglinskij, der blev taget i at bryde de gældende regler.

Og så er han tosset over, at også tre ryttere fra Astanas kontinentalhold har ladet sig friste af en hurtig genvej til succes.

- De andre tre er idioter. Jeg ved ikke, hvad de havde tænkt sig. Måske håbede de at køre sig til en bedre kontrakt. Men det er deres egen sag, siger italieneren til sportsavisen.

Astana har fredag trukket sit kontinentalhold fra al konkurrence og fyret Dimitri Sedoun, der fungerede som sportsdirektør på både World Tour- og kontinentalholdet.

Astana har ud over Nibali en række andre topryttere på kontrakt, herunder danske Jakob Fuglsang