Cykling

Doping-ballade: Fuglsangs hold får ikke licens i første omgang

De mørke skyer er trukket over det kasakhiske cykelhold Astana.

Det står endnu mere klart, efter at den internationale cykelunion (UCI) torsdag har meddelt, at Alexandre Vinokourovs hold ikke er iblandt de, der har fået tildelt en World Tour-licens for næste sæson.

Med den licens i hånden er der automatisk adgang til sæsonens største løb, deriblandt Tour de France, men mens bl.a. Tinkoff-Saxo nu kan kalde sig et World Tour-hold, meddeles det, at den såkaldte licens-kommission fortsat har Astana og Jakob Fuglsang under lup.

Årsagen skal findes i, at cykelholdet for nylig er blevet ramt af to dopingsager, efter at brødrene Maxim og Valentin Iglinskiy begge er blevet testet positive for EPO.

Samtidig er Astanas talenthold af samme navn blevet ramt af tre dopingsager – alle sager om brug af anabole steroider.

Det kan i yderste konsekvens koste World Tour-licensen, hvilket i næste led vil betyde, at holdets ryttere – deriblandt Jakob Fuglsang og Tour de France-vinderen Vincenzo Nibali – frit kan ophæve deres kontrakter.

Udover Astana er Europcars ansøgning heller ikke blevet godkendt i første omgang. Det skyldes angiveligt økonomiske problemer, der kan tvinge holdet ned i cykelsportens anden division, Pro Kontinental.

Her prøver det danske cykelhold Cult Energy Pro Cycling at få licens til, men heller det er foreløbig blevet godkendt af UCI’s licenskommission, der mødes igen den 10. december.