Cykling

Avis: Astana-ansatte mødtes med Armstrongs dopinglæge

Astanas forhåbninger om at blive i cykelsportens gode selskab fik sig mandag et hårdt slag.

 Det kasakhiske cykelhold er i øjeblikket i fare for at miste sin World Tour-licens på grund af fem verserende dopingsager - tre af dem hører til på Astanas kontinentalhold.

 Den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport hævder, at italienske anklagere har beviser for, at flere Astana-ansatte i november 2013 mødtes med den omstridte læge Michele Ferrari under en træningslejr.

 Ferrari var den læge, som Lance Armstrong samarbejdede med, da texaneren ved hjælp af doping snød sig til sine syv sejre i Tour de France fra 1999 til 2005.

 Anklagerne fra Padova har igennem flere år undersøgt Michele Ferraris aktiviteter, og ifølge Gazzetta dello Sport vil de snart aflevere 500 sider med beviser, blandt andet med navne på 90 cykelryttere, til den italienske olympiske komité (Coni).

 Et af beviserne er et billede fra Astanas træningslejr i Montecatini Terme i november 2013, hvor flere Astana-ansatte ses sammen med Michele Ferrari, skriver avisen.

 Den omstridte læge er blevet udelukket fra al sport på livstid af Coni og det amerikanske antidopingagentur (Usada). Det er ligeledes forbudt for atleter at være i kontakt med Ferrari.

 De senere år har rytterne Filippo Pozzato, Michele Scarponi og Giovanni Visconti modtaget karantæner af tre måneders varighed for at konsultere lægen.

 Det er ventet, at den internationale cykelunion (UCI) i denne uge vil vurdere, om Astana fortsat skal have licens til at køre de allerstørste cykelløb på World Touren til næste år.

 Danske Jakob Fuglsang kører for det kasakhiske cykelhold.