Cykling

Dopinglæge afviser møde med Astana-folk

Det passer ikke, når sportsavisen La Gazzetta dello Sport påstår, at den dopingdømte italienske læge Michele Ferrari har mødtes med det kasakhiske cykelhold Astana i november sidste år.

Det hævder Ferrari selv i en pressemeddelelse, hvor han vredt tilbageviser det påståede samarbejde.

- Bomben om "Ferraris mørke skygge" er totalt forkert, og den som har skrevet det, kommer til at svare for sig ved de relevante retsinstanser.

- Jeg håber også, at det kasakhiske cykelhold beder om passende erstatning for de skader, historien har medført, skriver han på sin hjemmeside.

Når påstanden om kontakten mellem Ferrari og Astana er så kontroversiel, skyldes det at lægen har fået udelukkelse på livstid efter dopingsagen mod Lance Armstrong.

Astana, der har danske Jakob Fuglsang på kontrakt, har i forvejen et blakket ry, efter at to af holdets ryttere - og tre ryttere på det nu suspenderede kontinentalhold - er blevet testet positive for doping.

Af samme årsag har holdet endnu ikke fået sin licens til at køre med på World Touren næste år, og derfor er timingen i afsløringen problematisk.

Astana har over for cykelsitet Cyclingnews afvist at kommentere historien.

Michele Ferrari

  • Født i 1953 i Italien.
  • Har været involveret som træner og læge for blandt andet US Postal frem til 2004.
  • 10. juli 2012 blev han idømt livslang karantæne fra alt sport pga. dopingovertrædelser.
  • Ferrari er blevet sat i forbindelse med flere cykelryttere. Deriblandt Lance Armstrong, Michael Rogers, Alexander Vinokourov, Roman Kreuziger og Axel Merckx.
  • Senest er det kasakhiske cykelhold Astana blevet beskyldt for at have mødtes med dopinglægen.