Cykling

Nibalis træner sagsøger italiensk avis

Cykelholdet Astana bliver i øjeblikket beskyldt for at organisere doping på holdet med den dømte dopinglæge Michele Ferrari. Indtil videre har holdet blot afvist anklagerne som værende falske. Men nu går en af de beskyldte på holdet til modangreb.

Vincenzo Nibalis personlige træner, Paolo Slongo, har på baggrund af en artikel i den italienske avis La Repubblica sagsøgt journalisterne bag. Årsagen er, at avisen skriver, at Slongo har samarbejdet med Michele Ferrari. Det passer ikke, siger han.

- Jeg har set artiklen i La Repubblica. Det er ikke seriøst, men noget nogen har fundet på.

- Det ødelægger mit image. Dem, der ikke kender dig, kan blive vildledt til at tro, at det er sandt. La Repubblicas journalister er blevet sagsøgt, og så må vi se, hvad de svarer, siger Slongo til Velonews.com.

Det er ikke kun La Repubblica, som har skrevet om Padova-sagen, hvor specielt Astana bliver belastet. Også La Gazzetta Dello Sport har de seneste dage afsløret detaljer fra den Padova-rapport, som italiensk politi efter fire års efterforskning, har afleveret til den italienske olympiske komite, CONI.

Slongo hævder, at der ikke vil komme noget som helst frem om hverken ham eller Vincenzo Nibali i Padova-rapporten.

- Hvis du læser de 550 sider, så bliver hverken mit eller Nibalis navn nævnt. Man kan ikke bare gå ud og skrive, at jeg arbejder med Ferrari, siger Slongo.

Hvad er Padova-rapporten

Padova-rapporten er udarbejdet af det italienske politi og omhandler doping i sportsverdenen.Primært i cykelsport.

Op til 90 idrætsudøvere er nævnt i rapporten. 38 af af dem er cykelryttere, men der er også andre sportsfolk involverede.

17 cykelryttere fra rapporten har tilknytning til det kazakhiske storhold, Astana. De kører nu for flere forskellige hold.

Hele undersøgelsen fra det italienske politi udspringer i sagen om den berygtede doping-læge, Michele Ferrari. Det italienske politi kalder sagen ”Operation Mito”.

Rapporten er på 550 sider, og er blevet afleveret til CONI (Comitato Olimpico Nazionale Italiano – den italienske olympiske komité), som beslutter, om rapporten skal gives videre til eksempelvis Anti Doping Danmark.