Cykling

Fuglsangs chef er vred: Medierne prøver at ødelægge os

- Målet er det samme: at ødelægge Astana.

Så klar i mælet af chefen for det kasakhiske cykelhold Astana, Alexandre Vinokourov, i kølvandet på flere ugers skriverier om de mange dopingsager, der har ramt Jakob Fuglsangs hold i den seneste tid.

To ryttere fra World Tour-holdet blev testet positiv for EPO, mens tre fra ungdomsholdet under samme navn gik i fælden for anabole steroider tidligere på året.

Det førte til massiv kritik af det kasakhiske hold, der blev underlagt en undersøgelse af den internationale cykelunions licenskommission, der i yderste konsekvens kunne have frataget Jakob Fuglsang og co. den World Tour-licens, som giver automatisk adgang til årets største løb – deriblandt Tour de France.

Astana slap dog med en advarsel og afværgede dermed det enorme pres, der truede holdets eksistens – et pres, der ifølge Vinokourov især kom fra de europæiske – og måske især italienske – medier.

- Nu, hvor alle problemerne er bag os, vil vi tage kontakt til vores advokater. Jeg mener, at vi i hvert fald bør modtage en undskyldning fra den europæiske presse for de injurier, som holdet er blevet ramt af de seneste måneder, siger Vinokourov ifølge Cyclingnews.com.

- De er misundelige på os. Især italienerne. To af de bedste italienske ryttere konkurrerer i de kasakhiske farver, og det bryder de sig ikke om. F.eks. kan de ikke lide, at Nibali kørte Tour of Almaty (lille kasakhisk løb, red.) og ikke Lombardiet Rundt (historisk italiensk klassiker), red.).

- De ville også gerne have, at han kørte Giro d’Italia, men han valgte Tour de France, fordi holdets interesser kommer over alt andet for ham.

- Derudover er 20 af vores 70 ansatte italienere. Vi inviterede de bedste specialister, og de valgte Astana. Det er tydeligt, at de ikke bryder sig om det – men jeg forstår ikke deres logik. En italiener vinder årets vigtigste løb, og alligevel smider de med mudder mod holdet. Hvor er logikken? spørger Vinokourov.

Men selvom det hele altså tilsyneladende blot er en konspiration mod cykelholdet, så lover Vinokourov bedring.

- Til næste år vil vi bevise, at Astana har vundet og vil blive ved med at vinde på ærlig vis – uden doping. Vi vil få alle til at respektere holdet, siger han.