Video: Rasmussen mistænkeliggør UCI-chef

En stor dopingsag kan være på vej i cykelsporten på baggrund af blandt andet Michael Rasmussens vidneforklaring til Anti Doping Danmark.

I torsdags fik den tidligere Rabobank-læge Geert Leinders livstidskarantæne fra cykelsporten, men der kan være meget mere i vente som følge af Rasmussens indrømmelser.

Den Internationale Cykel Unions (UCI) ledende læge og videnskabelige rådgiver, Mario Zorzoli, sættes nu i forbindelse med at have vendt det blinde øje til en mistænkelig prøve afgivet af netop Michael Rasmussen.

- Helt konkret, så har han dækket over en mistænkelig test, som jeg har afleveret i 2005 i Tour de France efter 15. etape. Et par dage efter bliver jeg indkaldt til et møde under Tour de France med ham og så holdlægen. Der spørger han (Zorzoli, red.) helt specifikt til de to prøver, jeg har fået taget under Touren. Der er så nogle hormonværdier, der er steget tyvefold i løbet af en uge -  og det er ret mistænkeligt.

- Det vil han som medicinsk ansvarlig fra UCI sagtens kunne se. Han spørger så ind til, hvad søren der er sket her, og jeg siger, at jeg ved ingenting om det, og holdlægen siger det samme. Så nikker han og siger ”OK!”, og da vi så rejser os og går ud af værelset, siger han ”just don’t do it again!”, fortæller Michael Rasmussen i Go’ Morgen Danmark lørdag.

I videoen i denne artikel kan du se hele interviewet med den tidligere cykelryttter.