Rolf Sørensen fylder 50: Her er hans op- og nedture

I dag fylder Danmarks mest vindende cykelrytter nogensinde, Rolf Sørensen, 50 år.

Igennem sin aktive karriere vandt Sørensen 53 sejr heriblandt Flanderen Rundt, Liege-Bastogne-Liege (video i toppen af artiklen) og to etaper i Tour de France, hvor han også havde den gule trøje i 1991. Mens han bare den gule trøje måtte han udgå af løbet, da han brækkede kravebenet.

Rolf Sørensen fik dog revanche i samme løb senere hen. Blandt andet i 1994. På etapen til Montpellier var han kommet i et udbrud med ONCE-rytteren Neil Stephens, hvor han på de sidste meter sprintede forbi australieren og sikrede sig dermed sin første Tour de France-sejr.

Ved OL i Atlanta i 1996 var Rolf Sørensen med helt fremme, da løbet skulle afgøres. Sørensen lå med få hundrede meter tilbage af løbet i en ønskeposition i udbrydergruppen, der talte i alt tre ryttere. Rolf Sørensen åbnede selv spurten langt ude fra, men måtte se sig slået på stregen af sweizeren Pascal Ricard.

Ikke alt har dog været rosenrødt for Danmarks mest vindende cykelrytter. Efter længere tids pres i medierne, hvor vendingen ”Rolf er ren” blev brugt igen og igen brød Sørensen tavsheden og indrømmede brug af forbudte stoffer – blandt andet EPO.

 • Rolf Sørensen, født 1965
 • Cykelagent og cykelkommentator, for TV 2
 • Tidl. professionel cykelrytter.
 • Har kørt for:
 • Fanini
 • Ariostea
 • Carrera Jeans-Tassoni
 • GB-MG Maglificio
 • Rabobank
 • CSC-Tiscali
 • Landbouwkrediet-Colnago