Cykling

Fuglsang i Tour-form kan true suveræn dansker

Lars Bak, Matti Breschel og Michael Mørkøv mangler, men ellers er alle landets topryttere til start, når DM i enkeltstart skal køres torsdag aften.

Det gælder også det danske klassementhåb i Tour de France, Jakob Fuglsang, der igen deltager i DM-tidskørslen efter to års fravær.

Astana-rytteren har været i storform i det senere forår og kan på en god dag blive en alvorlig udfordring for den forsvarende mester, specialisten Rasmus Quaade.

- Det er ret åbent i år. Rasmus Quaade er vel favorit, men Jakob Fuglsang kører en rigtig god enkeltstart. Dertil kommer, at både Michael Valgren og Christopher Juul-Jensen har kørt rigtig flotte enkeltstarter i år, siger sportschef i Danmarks Cykle Union, Lars Bonde.

- Generelt er mesterskabsenkeltstarter lidt uforudsigelige. I en enkeltstart i et etapeløb er der nogle lidt andre ting på spil. Nu kommer alle med friske ben, og der er nogle, der er bedre til at forberede sig på en restitueret enkeltstart.

- Det er noget af det, Rasmus Quaade er god til. Han ved, hvordan han skal sætte sig op til den og få trænet lidt det, der skal til, forklarer Lars Bonde.

Quaade vandt sidste år i suveræn stil foran Juul-Jensen og Valgren, mens Fuglsang (danmarksmester i 2010 og 2012) valgte at udeblive for at forberede sig til Tour de France.

Dette års rute er på 39 kilometer med start og mål i Rønde. Der er 68 ryttere til start, og den første bliver sendt af sted 17.30.

- En outsider er Lasse Norman, der har vist udmærket form på det seneste. Men det er et stykke tid siden, han har kørt en virkelig god enkeltstart, siger Lars Bonde.

Rasmus Quaade starter som sidste rytter klokken 18.47.