Tour de France

Lars Bak er udtaget til sit femte Tour de France

Den danske cykelrytter Lars Bak er med, når Tour de France begynder i Holland i næste weekend.

Danskeren var onsdag blandt de ni ryttere, som Lotto-Soudals holdledelse udtog til verdens største cykelløb.

Lars Bak skal hjælpe den tyske sprinter André Greipel til succes, men han får også masser af frihed til at jagte egen succes på en rute, som ikke har så mange muligheder til sprinterne, som Tour de France-ruten normalt har.

- Valget er baseret på tillid - på hvad rytterne tidligere har præsteret for holdet, deres nuværende fysiske form og vores taktik i forhold til dette års løb, siger Lotto-Soudals manager Marc Sergeant i en pressemeddelelse.

Manageren udpeger tre ryttere som André Greipels primære hjælperyttere, men nævner Lars Bak i samme forbindelse.

- Andre vil også tage deres del af arbejdet. Tænk bare på de hundreder af kilometer, Lars Bak trak i front af feltet sidste år og på Adam Hansens ro og erfaring i afgørende finaler, siger Marc Sergeant.

Lotto-Soudal kommer til Tour de France uden en rytter, som skal satse på løbets samlede resultat. Det betyder, at flere af rytterne får lov at køre deres egen chance på etaper, som passer dem.

- Vi vil fortsætte den attraktive måde at køre cykelløb på, som har kendetegnet os hele foråret. Det har givet masser af omtale og positive reaktioner. I alle etaper, som ikke ender i en massespurt, må vores ryttere angribe. Det giver dem frihed, siger Marc Sergeant.

Lars Bak vandt en etape i Giro d'Italia i 2012, da han kort før mål kørte alene væk fra en gruppe af udbrydere, som han havde tilbragt det meste af dagen sammen med.

Tour de France begynder næste lørdag i den hollandske by Utrecht.