Cykling

Bjarne Riis: Mange vil have, jeg laver et cykelhold igen

For nylig offentliggjorde Anti Doping Danmark en rapport, der kritiserede Riis for at være bekendt med brug af doping på sit cykelhold.

I dag talte Bjarne Riis så ud i et længere interview med TV 2 SPORT. SE HELE INTERVIEWET PÅ TV 2 PLAY

Et interview, der foruden Bjarne Riis’ erkendelse af at have svigtet sit hold i sin tidlige tid som holdleder også handlede om, hvorvidt Bjarne Riis kunne se sig selv i cykelsporten i fremtiden.

En tanke, som Riis endnu ikke kunne svare på, selvom mange ifølge hovedpersonen selv ønsker at se ham i spidsen for et cykelhold.

Har du stået i spidsen for et cykelhold for sidste gang?  

- Det kan jeg ikke svare dig på. Jeg ved, der går en masse rygter i branchen om, at jeg er på vej tilbage. Lige nu skal jeg sunde mig. Jeg har nydt at være far for mine børn de seneste måneder. Det har været rigtig dejligt, og det har jeg haft brug for. Hvad fremtiden viser, kan jeg ikke svare på lige nu. Jeg har ingen konkrete planer. Jeg ved, at mange gerne vil have, at jeg skal lave et cykelhold igen. Men lige nu er jeg ikke dér. Om det kommer til at ske, må fremtiden vise, siger Riis til TV 2 SPORT.    

Ifølge Bjarne Riis er det ikke op til ham selv at vurdere, om han er berettiget til at vende tilbage til cykelsportens verden.

- Det er ikke op til mig at vurdere det. Det vil jeg lade andre om. For jeg tror, der er mange mennesker, der har en meget bedre mening om end mig.

Men en vigtig ting er især vigtig i forhold til et eventuelt comeback.  

- Jeg synes, at det jeg har gjort for holdet de seneste mange år er det rigtige og de rigtige værdier. Det er de værdier, jeg står for og de værdier, jeg vil kæmpe for. Om vi får mig at se igen – og om jeg får lov til det – ved jeg ikke, siger Bjarne Riis.

Den tidligere sportsdirektør er langt fra bange for at vende tilbage.

Hvor sikker er du så på at du kan komme tilbage som en ordentlig leder?

- Det er jeg ret overbevist om igennem mine erfaringer, og de værdier jeg står for i dag. Så det er jeg ikke bange for. Jeg ved godt, mange vil grine af det og sige: ”vi tror ikke på Bjarne”. Det kan jeg også godt forstå, for jeg ved, at min troværdighed ikke fylder ret meget hos folk. Jeg håber, det kan ændre sig på et tidspunkt, men jeg ved også, det ikke tages for givet.

Du kan se hele interviewet med Bjarne Riis, når som helst på TV 2 PLAY