European Games

Dansk BMX'er skal lide i stegende hede: Jeg skal i semifinalen

Se European Games på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Hvem er det, der cykler rundt i lange bukser, stor trøje og styrthjelm i 35 graders varme i Baku?

Svaret er BMX-rytterne, der skal dyste fredag ved European Games, og her er der dansk deltagelse, når Niklas Laustsen skal forsøge at kvalificere sig i til semifinalen.

- Jeg kunne mærke det under træningen i går. Den første time havde jeg god energi, men så begyndte jeg stille og rolig at føle mig dvask.

- Det handler meget om at finde skygge så meget, man kan - holde sig ude af solen.  Og så virkelig være opmærksom på sit væskeindtag, siger Niklas Laustsen, der har trænet på BMX-banen i 40 graders varme.

Torsdag var temperaturen dog faldet til ’sølle’ 32 grader.

- Vi kører i lange bukser og langærmede trøjer – det skal vi – og har hjelm på, så vi får det ret varmt. Men ligesom med banen må man prøve at glemme det og koncentrere sig om at køre løb.

For det er ikke kun temperaturerne, der driller i den aserbajdsjanske hovedstad – også BMX-banen er en udfordring.

- Den er en smule tør. Den er ikke rigtigt banket sammen som normalt, når vi kører på hårde baner. Men igen: Det er ens for alle. Der er ikke så meget at gøre ved det.

- Den bliver stille og roligt bedre og bedre, men det bliver nok aldrig lige så godt, som den måske skal være. Det må vi deale med, siger Niklas Laustsen.

I fredagens konkurrence skal rytterne først gennem en tidskørsel – én omgang på tid – der efterfølgende benytte til at seede rytterne.

 Derefter venter tre indledende runder, der sender de fire bedste i semifinalen.

- Tidskørslen er ikke så vigtig igen. Det betyder ikke så meget – alle her er hurtige. Det bliver hårde heats uanset hvad.

- Indledende bliver rigtigt spændende og det gælder om at komme i gang fra start og præstere i første heat, så man er med oppe i top-4. Derfra kan alt ske.

- Samtidig er det én dag – man kan allerede være ude i morgen, og så er European Games ovre. Nu må vi se, hvad der sker, siger Niklas Laustsen.

Ambitionsniveauet er højt for danskeren, der kommer til European Games med en god sæson som ballast.

- Målet (for fredag red.) er helt sikkert også at gå videre til semifinalen.

- Jeg synes, mine chancer er gode. Jeg har haft et rigtigt godt år, har kørt godt blandt den europæiske elite – og lavet finaler i Europa, argumenterer danskeren.

- Det bliver virkelig spændende. Jeg glæder mig meget, siger Niklas Laustsen.

- Det er jo første gang med European Games, så det er sådan lidt i forhold til, hvad man skal forvente at kunne præstere her – og så er det jo i Aserbajdsjan, jeg havde ikke lige forestillet mig, jeg skulle køre på cykel her – nogensinde.