Tour de France

Riis inden Touren: Vær realistiske omkring Fuglsang

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY

Tour de France-feltet tæller kun tre danske ryttere i år, men hvad gør det, når det er tre stærke af slagsen?

Den største profil af de tre danskere må være Astanas Jakob Fuglsang, men ifølge TV 2 SPORTs Tour de France-ekspert, Bjarne Riis, der forud for Tour de France blev bedt om at vudere Fuglsang, skal de danske cykelfans ikke forvente sig alt for meget af Fuglsang.

- Vi skal være realistiske i forhold til vores danske kasket. Nogle gange løber det lidt af med os. Der er ingen tvivl om, at vi gerne vil se ham ligge og køre efter klassement, jeg er bare bange for, at det ikke rigtigt går, når han har Nibali på holdet.  Jeg er overbevist om, specielt på et hold som Astana, der kommer han i bås, siger Bjarne Riis.

Top 10 bliver svært

Ifølge den tidligere cykelboss har forventningerne til Jakob Fuglsang før været lige til den gode side.

I Schweiz Rundt synes jeg, det var en meget mere trimmet og skarp Jakob. Hvis han kan møde sådan op i touren, så tror jeg, han kan køre en rigtig flot tour. Jeg tror ikke, han får en chance for at køre top fem, også top 10 bliver meget svær for ham. Der er rigtig mange om buddet i år, siger Riis.

Fuglsang så godt ud i Schweiz Rundt, men så indtraf uheldet. Heldigvis brugte han DM i landevejscykling fornuftigt, mener Riis.

- Han bliver så syg i Schweiz Rundt til slut, og jeg var ikke vildt imponeret. Til DM kørte han stærkt, men jeg tror også, han har haft brug for at køre DM for at komme op i omdrejninger igen efter sin sygdom, siger Riis.

Bliver vigtig brik for Nibali – medmindre…

Fuglsang spås altså ikke mange chancer, hvis man spørger den tidligere Tinkoff-Saxo teammanager. Medmindre holdkaptajnen Nibali viser svaghedstegn.

- Han bliver en vigtig brik for Nibali, og hvem ved, hvis Nibali først finder ud af, at han ikke har benene, kan det jo også blive Jakobs chance. Men hvis jeg var Jakob, så var det ikke det, jeg vil sidde og vente på, for han har trods alt et job, han skal udføre, siger Riis.

Selvom Riis ikke spår mange chancer for Fuglsang i klassementet, så giver eksperten dog gerne favoritværdigheden til Fuglsang i en anden henseende.

- Finder Jakob de schweizer-ben frem, han havde for et par uger siden, så tror jeg helt sikkert på, at han kan vinde en etape og køre med i bjergene. Måske sågar på en af de etaper, hvor de sidder nogle stykker sammen. I tilfælde hvor Nibali sender Jakob af sted, og han bare kører så stærkt som vi før har set, så henter de ham ikke, siger Riis.

Jakob Fuglsang styrtede på 1. etapes enkeltstart og tabte et minut og 26 sekunder.

Du kan se masser af Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY de næste 23 dage

Bjarne Riis

 • Vinder af Tour de France 1996 som rytter.
 • Vinder af Tour de France 2008 som holdejer  med Team CSC - Saxo Bank (Carlos Sastre, Spanien).
 • Bjarne Riis medvirker hos TV 2 som ekspert med indgående kendskab til Tour de France og løbets udvikling - samt sportens fascination og dens udfordringer.
 • Bjarne Riis har tidligere offentligt bekendt (i 2007), at han har brugt doping som rytter, og at han som holdejer har været vidende om, at ryttere på holdet har brugt doping. Senest i 2015 i forlængelse af Anti Doping Danmarks rapport 'Rapport om Doping i dansk cykelsport 1998-2015'.
 • Se også TV 2 SPORTs Thomas Kristensen interviewe Bjarne Riis om hans rolle i rapporten her: http://sporten.tv2.dk/cykling/2015-06-26-se-hele-det-eksklusive-interview-med-bjarne-riis-paa-tv-2-play

TV 2 Cykelcenter-appen

 • Vores GRATIS app, TV 2 Cykelcenter, giver dig rige muligheder for at følge Tour de France, når du er på farten
 • Hør etaperne live som radio med med Rolf, Ritter og Leth i ørerne
 • Se løbet live i appen med TV 2 PLAY (kræver PLAY-login - læs mere HER)
 • Livegrafik fra løbet - se hele tiden, hvem der ligger hvor, og hvor på ruten rytterne er
 • Hold dig informeret med rytter- eller holdprofiler og læs seneste nyt
 • Appen kan hentes gratis i App Store og Google Play