Cykling

Anti Doping Danmark indkalder Høj efter dopingindrømmelse

Frank Høj indrømmede søndag i Tour de France-studiet på TV 2, at han har taget i epo i 90’erne.

Den udmelding får nu Anti Doping Danmark (ADD) til at handle.

- Det er nyt i forhold til det, han har fortalt os, da han blev interviewet til cykelrapporten om doping i dansk cykelsport, så det betyder, at vi vil snakke med ham igen, siger ADD's direktør, Michael Ask, til TV 2 SPORT.

Det er mindre end en måned siden, at ADD fremlagde den store rapport om doping i dansk cykelsport fra 1998 til 2015, hvor mange aktører fra cykelsporten som Bjarne Riis, Bo Hamburger og Michael Rasmussen er blevet interviewet.

Frank Høj indrømmede ikke brug af doping over for jer?

- Nej, men hvad han derudover har sagt i detaljer, kan jeg ikke komme ind på, fordi vi har lovet dem, vi har interviewet, at vi ikke fortælle, hvad de præcist har sagt.

Ifølge Michael Ask må Frank Høj selv forklare, hvorfor han ikke lagde oplysningerne frem i første omgang, men ADD føler, de har en god grund til at snakke med ham igen.

- Et af formålene med rapporten var jo at afdække, hvad det er for nogle mønstre og kulturer, der har foregået i dansk cykelsport, også med henblik på fremadrettet at kunne forhindre, at det kunne ske igen. Så den forståelse for, hvad der skete dengang, er jo vigtig i forhold til at kunne fremadrettet arbejde med det, og der kan Frank Høj muligvis bibringe noget.  

Umiddelbart får Frank Højs indrømmelse ingen konsekvenser i forhold til Anti Doping Danmark.

- Det er jo gamle forhold, så hvis der skulle være en sag, så vil den i så fald være forældet. Så det er jo ikke for at rejse en dopingsag.

Godt nok er indrømmelsen fra Frank Høj ny, men Michael Ask er langt fra chokeret over udmeldingen.

- Det jo ikke så overraskende, at Frank Høj også indrømmer, at han har taget epo i 90’erne. Det ved vi efterhånden, at stort set alle ryttere gjorde dengang. Men det er da fint, at han kommer frem med det nu.